Обід за 10 гривень: українцям показали економні рецепти страв, якими можна легко прохарчуватися

Екстремальні заощадження від української дівчини: як пообідати на 10 гривень, що купити і скільки? Поїсти можна смачно, але депутатам меню з чотирьох страв краще не показувати.

Відео Reels від українки в Instagram про бюджетний обід всього за 10 гривень стало вірусним і викликало цілий шквал коментарів від підписників. Дехто з особливо уразливих навіть попрохав негайно видалили це — щоб депутати не побачили.

З чого ж складалося запропоноване меню під назвою “Наїмося на 10 гривень?”. Ось ці продукти до обіду:

  • 118 г гречки (3.17 гривень);
  • одне яйце (4.5 гривень);
  • один свіженький огірок (7.19 гривень);
  • одна морквина (0.99 копійок).

Згідно з цього прайсу — жінка витратила загалом 15.85 гривень, але на обід з’їла менше. То ж в заявлені 10 гривень їй все ж вдалося вкластися.

Меню на 10 гривень від кулінарного блогера
Меню на 10 гривень від кулінарного блогера

В підписи до відео блогер попросила скинути цей матеріал всім, хто скаржиться на дороге життя сьогодні:

— Давайте жити без зайвих витрат – написала дівчина.

Метою посту, звісно, було бажання допомогти тим, хто на тлі війни залишився у скрутному фінансовому становищі. Але користувачі з Інтернету не розділили цього прагнення. Багато хто навіть піддав критиці відео, а дехто порадив блогеру врахувати ще й вартість олії, солі, спецій, води, електроенергії або газу — бо без них ані яйце, ані гречку приготувати неможливо.

— Ви ж розумієте, що здорове, збалансоване харчування не може бути монотонним? — спитав один із підписників

Блогер не заставила себе чекати і відповіла всім незадоволеним у наступній публікації. Дівчина написала, що її відео — лише про те, як іноді можна зекономити і купити на обід щось більш-менш корисне навіть на 10 гривень. Також блогер зазначила, що на 10 гривень у день, звісно – прожити неможливо. Але комусь цей лайфхак може і згодитись – у самий крутний день.

— Це тільки про мої лайфхаки, як і що купити дешевше. Дякую.

Нові статті

Схожі статті

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою”, – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті проблеми і їхнє подолання є не тільки важливою для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.