Зеленка здатна полікувати не лише садна, але й городину: упорається з гниллю, борошнистою росою тощо

Аптечним препаратом зеленкою можна не лише забиті колінка чи садна дітям мастити. Дачники широко застосовують антисептик задля покращення стану рослин.

Аптечним препаратом зеленкою можна не лише забиті колінка чи садна дітям мастити. Дачники широко застосовують антисептик задля покращення стану рослин.

Діамантовий зелений залучають, коли треба зупинити дію патогенів на людській шкірі. Багато хто не враховує, що ці ліки здатні також позбавити рослини грибкових захворювань. Тож збираючись на дачу, обов’язково зазирніть в аптеку і придбайте зеленку.

Прикоренева гниль на огірках

Зеленка допоможе позбутися гнилі

Ця напасть зазвичай проявляється під час прохолодної дощової погоди чи навпаки, коли стоїть сильна спека. Щойно помітили перші ознаки гнилі, тут же розводьте 1 порцію зеленки 2 порціями води обробляйте стебла від кореня на висоту 10 см. Якщо гниль з’являлася торік, то зараз треба проводити профілактичну обробку, не чекаючи її  повторної появи.

Борошниста роса

Завдяки зеленці з листя зникне борошниста роса

На цю недугу можуть страждати огірки, кабачки, патисони, гарбузи. Треба змішати 5 мл зеленки з 2 л сироватки й 8 л води. Обробку проводьте що п’ять днів до повного зникнення борошнистої роси. Починати лікування слід за перших ознак. Якщо випадок надто запущений, зеленка не впорається. Залишками розчина можна полити смородину, малину, аґрус.

Замість садового вару

Місце зрізу гілки слід обробити зеленкою

Обрізаючи дерева, дачники зазвичай не зважають, що крізь свіжі зрізи до рослини може потрапити інфекція. Та якщо змастити ці місця зеленкою, подібні ризики будуть зведені практично до нуля. Тож завжди тримайте в дачному будиночку слоїк із зеленкою й за необхідності “лікуйте” ним свою городину, кущі й дерева.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?