На яблуні висять цілі яблука, а коли розріжеш – у середині гниль: як можливо зарадити подібній проблемі

Знайома картина: зібрали урожай яблук, відправили в підвал, а коли почали діставати й розрізати, щоб поласувати нарвалися на гниль. Чи можливо зарадити подібному лихові?

Якщо яблуко зовні гарне, а всередині гниле, напевно, вашій яблуні бракує кальцію. Як бачите, подібне трапляється не лише з людьми, але й з рослинами. Придивіться уважно до врожаю. Бачити підшкірні плями чи ямковість на поверхні? Отож-бо.

Деревце в саду сигналізує вам, що його слід терміново рятувати. Яблуню доведеться підживити добривами, що мають у своєму вмісті кальцій. Такої обробки потребує не лише коріння, а й листя.

Що робити, аби яблука під час зберігання не гнили

Тож візьміть за правило поєднувати обприскування яблунь від плодожерки з підгодовуванням добривом. У розчин інсектициду чи пестициду просто додайте кальцієве добриво.

Скільки разів будете обприскувати дерева в садку – тричі чи п’ять – стільки ж разів підгодуйте яблуні-годувальниці. Від такої процедури отримаєте лише користь. Звісно, непогано було б, починаючи з середини літа, вносити добриво під дерева щодесять днів. У такому разі обробок буде від чотирьох до шести. Натомість зібравши врожай і заклавши у підвал, не будете знати проблем зі зберіганням.

Що робити, аби яблука під час зберігання не гнили

Певні сорти яблук через нестачу кальцію взагалі довго не лежать. Уже протягом осені повністю згнивають. Тож зимою не буде чим ласувати взагалі. Інші більш стійкі, але все одно потребують підживлення.

Не забувайте також і про кальцій. Цей корисний компонент дозволить зберегти врожай до самої весни. Не нехтуйте підживленням яблунь та інших дерев у садку, то й матимете щороку гарні врожаї фрукти.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.