Два продукти, з якими не можна їсти картоплю: організм вам не подякує за таке поєднання

Картопля – популярний і корисний коренеплід, але в деяких випадках він може завдати шкоди організму. Наприклад, існує два продукти, які не варто поєднувати з бараболею. Розповімо про них детальніше.

Картопля — смачний і дешевий продукт, який добре смакує у будь-якому вигляді — вареною, смаженою або тушкованою. Вона багата на рослинний білок та крохмаль, добре покращує травлення, запобігає запорам, сприяє покращенню травлення, забезпечує профілактику гіпертонії (високого кров’яного тиску) — завдяки високому вмісту калію. В складі картоплі є і клітковина, яка допомагає підтримувати молодість та красу.

Поєднувати артоплю не можна з хлібом та помідорами
оєднувати артоплю не можна з хлібом та помідорами

Але цей продукт містить в собі багато крохмалю, тому її краще не поєднувати разом із хлібом, в якому місткість крохмалю теж дуже висока. Дуже багато людей взяли за звичку вживати картоплю разом із хлібом, але це тягне за собою підвищення кислотності шлунку, активізує виділення шлункового соку, провокує появу печії, гастрит та інші проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Ще один продукт, з яким вживати картоплю не варто – це помідори. Кислоти, що містяться в помідорах, перешкоджають засвоєнню корисних речовин, що містяться в складі картоплі. Також поєднання картоплі разом із помідорами може призвести до розладу шлунку.

До речі, науковці розповіли декілька фактів про користь печеної картоплі. Постійне вживання запеченої або ж відвареної в мундирі картопельки сприяє зниженню артеріального систолічного тиску, запобігає розвитку гіпертонічної хвороби. Також вона є природнім джерелом калію. Регулярне вживання картоплі знижує затримку натрію в організмі. Вчені з’ясували, що картопля працює навіть краще, аніж різноманітні харчові добавки із калієм. А ще дієтологи повідомили, що якщо з’їсти картоплю до 14-ї години дня — то калорії з неї точно не підуть в жир. Бажано вживати картоплю не пізніше, аніж за 3 години до сну.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.