Як очистити м’які меблі від неприємного запаху копійчаним засобом: свекруха поділилася лайфхаком

Для цього вам знадобляться всього 3 копійчані засоби та пульверизатор – і запах затхлості пропаде без зайвого клопоту. Більше деталей про те, як прибрати неприємний запах з меблів, читайте далі.

Доволі прикро, що улюблені меблі – крісла, дивани, пуфи та килими, – починають накопичувати запахи, а особливо – затхлості. Це явище виникає через скопичення бруду, пилу, шерсті домашніх тварин, всотування меблями запахів з кухні тощо. Ми знаємо, як легко та бюджетно зарадити цій проблемі, не витрачаючись на коштовні засоби для ароматизації повітря.

Як освіжити диван у домашніх умовах

Ми поділимося з вами дуже дешевим лайфхаком. Для того, щоб прибрати неприємний запах із м’яких меблів, необхідно зробити спрей, складники якого – копійчані засоби, які знайдуться якщо не в кожній квартирі, то у найближчій аптеці.

Як прибрати неприємний запах з м'яких меблів копійчаним засобом

Для чудо-засобу нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 60 мілілітрів спирту (мінімум 70%);
  • 140 мл очищеної або кип’яченої води;
  • 30 крапель ефірної олії чи 2 столові ложки кондиціонеру для білизни.

Це все необхідно змішати в одній тарі та перелити в пульверизатор. Перш ніж розпилювати цей засіб на меблі, ретельно очистіть поверхню від будь-яких забруднень. Тобто зніміть ковдри та подушки і дайте їм провітритись, а також приберіть шерсть тварин і вимийте всі можливі чохли.

Далі можете розпилювати саморобний ароматичний спрей на поверхню – диван, крісло, пуф тощо. Він не лише маскує запах, а і непогано дезінфікує меблі завдяки спирту в своєму складі.

Для пролонгації ефекту варто розпилювати спрей щоранку. Не скупіться, адже ви вже зекономили на освіжувачі повітря та маєте право насолоджуватися приємним ароматом у кімнаті. Тим паче, ви знаєте склад свого спрею, і можете не перейматися через токсичні інгредієнти – їх у ньому просто немає.

Експериментуйте зі складом ефірних олій та знайдіть свій улюблений аромат, а ваші меблі вам подякують за такий розкішний догляд.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.