Один факт, що треба зробити з вікнами після миття, щоб вони радували чистим виглядом ще кілька місяців

З цими порадами ви митимете вікна раз на півроку, і при цьому вас ніхто не осмілиться назвати поганою господинею. Детальніше читайте далі у статті.

Миття вікон – енергозатратна справа, яка стає доволі небезпечною, якщо ви живете на високих поверхах. Щоб мити їх раз на кілька місяців і не думати про сліди від пилу і дощу – спробуйте цей засіб із того, що завжди є під рукою. Всього кілька рухів і ваші вікна сяятимуть бездоганною чистотою непристойно довго.

Чим обробити вікна, щоб вони довше лишалися чистими

Ви точно забудете про щомісячне миття викон завдяки наступним порадам.

Експерти розповіли, чим обробити вікна після миття, щоб вони сяяли чистотою ще довго
Експерти розповіли, чим обробити вікна після миття, щоб вони сяяли чистотою ще довго

Спочатку необхідно правильно вимити вікна за допомогою розчину столового оцту чи солі, залежно від характеру забруднень. Зі патьоками та пилом справляться 50 грамів оцту, розчинениз у склянці води: просто змішайте їх та додайте до пульверизатора – і приступайте до миття вікон. Цей засіб також підійде для вирішення проблеми запотівання дзеркала у ванній кімнаті.

Із важчими забрудненнями, такі як бруд, сліди життєдіяльності пташок і тваринок та інші подібні плями, впорається звичайна кухонна сіль: розчиніть 2 столові ложки кристалів у склянці теплої води. Отриманою рідиною помийте вікна з використанням ганчірки з мікрофібри.

Експерти розповіли, чим обробити вікна після миття, щоб вони сяяли чистотою ще довго
Експерти розповіли, чим обробити вікна після миття, щоб вони сяяли чистотою ще довго

Далі приготуємо засіб для закріплення ефекту. Для цього необхідно змішати столову ложку звичайного кондиціонеру для волосся з такою ж кількістю гліцерину. Отриманий засіб нанесіть паперовою серветкою чи рушником на чисті вікна та енергійно втирайте в скло, поки засіб не стане непомітним на поверхні.

Гліцерин та хімікати в засобі для волосся утворять захисну плівку на вікні, що дозволить йому не забруднюватися та сяяти чистотою якомога довше – у найбільш вправних господинь ефект тримається по півроку. Втім, після цього доведеться мити вікна більш агресивним засобом, щоб зтерти цю плівку та позбутися всіх можливих забруднень.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.