Пророщую для чотирилапого улюбленця травичку в тарілці: нехай вітамінізується й не чіпає кімнатні рослини

Частенько муркотики заподіюють шкоду кімнатним насадженням. Тому слід висадити спеціальну травичку для годованця. Зазвичай використовують насіння пшениці, вівса, ячменю.

Не треба лаяти котика, що їсть листочки з вазона. Тваринам це необхідно для очищення шлунку від шерсті. Тож краще висадіть для улюбленця спеціальну грядку. Зробити її можна у звичайній одноразовій тарілці.

Проробіть у посудині розігрітим шилом отвори для стікання води. Зерна для висадки можна міксувати чи висаджувати один вид. Замочіть їх у воді на кілька годин. Після цього викладіть насіннєвий матеріал на тарілку, накрийте марлею та поставте в тепленьке місце. Витримати треба близько 2 днів. За цей час мають показатися корінці. Можливо, це відбудеться на 3-ій день.

Як виростити травичку для котика

Ту тарілку, в якій робили отвори, покрийте марлею, вирізавши з неї коло за діаметром посуду. Розкладіть зернятка з корінчиками. Зверху полийте. Коли вода витече в отвори, накрийте целофановим пакетом.

Десь на 3-ій день мають з’явитися перші сходи. Полийте рослинність і знову закрийте пакетом. За тиждень після висадки можете запропонувати зелену смакоту муркотуну. Вистачить такої штучної клумби має на 7 днів.

Як виростити травичку для котика

Сходи не можна пересушувати й не можна переливати, бо рослинність дуже ніжна й може загинути. Раз на день промивайте корінці проточною водою. Обновляти котячу клумбу доведеться щотижня, висаджуючи нові зернятка.

Зате котяче сімейство не розкидатиме землю і не наковтається вермикуліту. Подібну травичку можете вирощувати не лише для кішечок, але й годувати нею зеленню морських свинок чи черепашок або хом’ячків. Тож треба обов’язково вибрати час для цієї процедури.

Нові статті

Схожі статті

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.