Як виростити “жирні бутони” у нарцисів і тюльпанів: квіткарі з Голландії відкрили секрети шикарних плантацій

Зазвичай тюльпани та нарциси висаджують восени. Але якщо проґавили, а посівний матеріал залишися, можете висадити наприкінці березня – на початку квітня.

У такому разі ваші квіточки зацвітуть дещо пізніше, аніж осінні цибульки. Натомість квіти будуть більшими й вдасться продовжити квітування грядки у часі. Підготовку до висадки треба розпочати вже зараз.

Щойно зійде сніг, оберіть сонячну ділянку. Перекопайте ґрунт і удобріть перепрілим компостом, гумусом чи деревною золою. Свіжий гній вносити в землю не можна. Земля в цьому місці не повинна бути кислою.

Як виростити великі бутони тюльпанів та нарцисів

Цибулини дістаньте з місця зберігання й покладіть на добу до холодильника. Наступного дня дістаньте й потримайте пів години у слабкому марганцевому розчині. Перед висаджуванням очистьте цибульки від лушпиння.

Зробіть борозенки на відстані 10 см. Полийте водою. Насипте дренаж із піску завтовшки в 3 см. Виставте в них цибулини тюльпанів чи нарцисів і засипте землею. Якщо вони великі, глибина ямок має бути 10 см, якщо не дуже – достатньо й 5 см.

Як виростити великі бутони тюльпанів та нарцисів

Пройдіться по ділянці граблями й полийте її, щоб прискорити проростання. 2-3 тижні цибулини будуть укорінюватися. Ще за 2 тижні мають появитися сходи. Землю довкола постійно рихліть, бур’яни, що появлятимуться, виривайте.

Верхній шар землі не повинен пересихати. Постійно поливайте насадження. Але на листочки рідина не повинна потрапляти. Паростки удобрюйте азотом. Коли з’являться квітки, застосовуйте ті добрива, що містять фосфор і калій.

Комплексні добрива краще брати у рідкому вигляді. Якщо розсипаєте сухі – добре поливайте землю. Щойно квіти відцвітуть, стеблі зріжте. Восени викопайте бульби й відправте на зберігання.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.