Завдання для справжньої господині: як зберегти свіжу капусту взимку, щоб вона залишилась хрумкою аж до літа

Зберегти капусту хрумкою та соковитою протягом всієї зими - цілком можливо. Для цього потрібно знати лише кілька секретів. Дізнайтесь про них детальніше в матеріалі від "Одного факту".

Правильне зберігання білокачанної капусти взимку допоможе зберегти її свіжість, а ще – усі корисні мінерали та вітаміни в складі овочу. Пропонуємо до уваги читачів декілька перевірених секретів.

Отже, щоб свіжа білокачанна капуста протягом всієї зими залишалась хрумкою, соковитою та насиченою вітамінами – потрібно дотримуватись певних правил її зберігання. Ось деякі практичні поради щодо зберігання головок капусти.

Порада № 1. Обирати для тривалого зберігання капусту пізньостиглих сортів. Саме в них головки – більш щільні, з часом не втрачають свою текстуру, мають менший вміст вологи всередині і тому під час тривалого зберігання точно не будуть загнивати.

Перевірені правила зберігання білокачанної капусти
Перевірені правила зберігання білокачанної капусти

Порада № 2. Притрусити головки капусти подрібненою крейдою. Вважається, що крейда буде вбирати в себе зайву вологу і головки капусти взимку та навесні не будуть загнивати.
До того ж, крейда служить певним барʼєром для шкідників і патогенних мікроорганізмів. Крейдяний шар захистить капустяне листя від пошкоджень під час транспортування до місць продажу.

Порада № 3. Слідкувати за температурою повітря в льосі або погребі, де зберігається капуста. Ідеальною вважається температура не більш ніж +3°С. Якщо це показник буде нижчим – білокачанна капуста може замерзнути. Занадто висока температура призведе до того, що головки капусти будуть занадто швидко псуватись.

Порада № 4. Слідкувати на вентиляцією в приміщенні. Місце, де зберігається капуста – повинно добре провітрюватися. Тоді повітря не буде застоюватись, а на стінах не стане формуватися цвіль.

Порада № 5. Огорнути кожну капустину папером. Завдяки цьому способу головки не будуть торкатись одна одну і їх загнивання не відбудеться.

Порада № 6. Зберігати білокачанну капусту в ящиках, залишаючи між ними невеликій проміжок вільного місця.

Порада № 7. Головки регулярно слід перевіряти на наявність гнилі, плісняви або будь-яких інших пошкоджень.

Як зберігати білокачанну капусту: перевірені правила
Як зберігати білокачанну капусту: перевірені правила

Порада № 8. Поряд із фруктами капусту краще не зберігати. Адже саме вони виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання та псування головок.

Дотримуйтесь вищенаведених порад і капуста з вашого городу пролежить до самого літа, залишаючись свіженькою.

Нові статті

Схожі статті

Ідеальна кандидатура на Євробачення-2025: Джамала озвучила, кого бачить на сцені пісенного конкурсу

Переможниця міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2016" Джамала назвала ідеальну кандидатуру на цей конкурс в 2025 році. Кого із зіркових українок вона б відправила туди, якщо не себе?

Дитячі фото Олі Полякової та Монатіка проти сучасного іміджу: відразу видно, хто вкладається у пластику

Цікаво подивитися на дитячі фото відомих людей і порівняти їх із тим, як вони виглядають сьогодні. Іноді ми не розуміємо наскільки змінились наші кумири, поки не поглянемо на них у ретроспективі.

Життя у своєму будинку – каторга, яку назвати життям не можна. Чому так живуть більшість українців?

Для багатьох життя у власному будинку є мрією, але реальність виявляється далеко не такою ідилічною, як здавалося. Дійсно, власний дім надає певні переваги, проте з ним пов'язано й чимало труднощів.

Дмитро Ступка у перший же день звільнився з роботи у США: надірвав спину і не тільки – не в кіно знімається

Дмитро Ступка вже як три роки будує своє життя за кордоном у США і до України не планує повертатись - актор розповів про зміни щодо його діяльності.