Як приготувати неймовірні картопляні зрази з куркою: не тріскаються і не розвалюються на сковороді

Картопляні зрази - повноцінна друга страва, яка може підійти під будь-який гарнір. Страва включає польську, українську та литовську кухні. Готуються зрази дуже легко і швидко.

Історія виникнення цієї страви невідома достеменно. Вона є популярною у різних країнах, таких як Болгарія, Чехія, Угорщина та Україна, і вважається національною стравою. Назва “зрази” походить від польського слова “zrazy”, що означає “паштет з м’яса”.

Інгредієнти

  • Картопля – 2 кг
  • Фарш курячий — 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 400 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
  • Батон — 300 г
  • Куркума – 1.5 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч.л.
  • Паприка копчена – 0,5 ч.л.
  • Перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачні зрази

З батона зрізаємо скоринку, нарізаємо на невеликі кубики, відправляємо в поліетиленовий пакет. Туди ж відправляємо сіль, куркуму, сушений часник, копчену паприку та перець мелений, зав’язуємо пакет і добре все струшуємо, щоб приправи потрапили на всі шматочки батона.

Як приготувати смачні зрази

Викладаємо на лист, відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів до золотистої скоринки. Поки сухарі готуються, займемося картоплею та грибами.

Картоплю очищаємо та промиваємо під проточною водою. Ставимо каструлю з водою на вогонь, туди відправляємо картоплю, підсолюємо воду і варимо до готовності, час від часу перевіряючи готовність картоплі вилкою чи ножем.

Очищаємо від шкірки цибулю, нарізаємо на дрібні кубики і відправляємо обсмажуватися на іншу сковороду. Коли цибуля майже готова, додаємо до неї обсмажені курячий фарш, приправляємо, солимо і перчимо на смак і обсмажуємо все до готовності.

Коли картопля зварилася, зливаємо частину картопляного бульйону в ємність, решту бульйону виливаємо. У чашу блендера відправляємо картоплю та збиваємо до пюреподібного стану. Готові сухарі дістаємо з духовки і подрібнюємо дуже дрібного стану.

Як приготувати смачні зрази

Змочуємо руки водою і беремо приблизно 100 г картопляного тіста в долоню, робимо з тіста коржик, додаємо в середину столову ложку начинки і спочатку формуємо зраз у вигляді пиріжка, закриваємо шов, а потім вирівнюємо зраз у вигляді котлети. Далі відразу обвалюємо в панірувальних сухарях. Обсмажуємо до готовності.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?