Як приготувати неймовірні картопляні зрази з куркою: не тріскаються і не розвалюються на сковороді

Картопляні зрази - повноцінна друга страва, яка може підійти під будь-який гарнір. Страва включає польську, українську та литовську кухні. Готуються зрази дуже легко і швидко.

Історія виникнення цієї страви невідома достеменно. Вона є популярною у різних країнах, таких як Болгарія, Чехія, Угорщина та Україна, і вважається національною стравою. Назва “зрази” походить від польського слова “zrazy”, що означає “паштет з м’яса”.

Інгредієнти

  • Картопля – 2 кг
  • Фарш курячий — 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 400 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
  • Батон — 300 г
  • Куркума – 1.5 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч.л.
  • Паприка копчена – 0,5 ч.л.
  • Перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачні зрази

З батона зрізаємо скоринку, нарізаємо на невеликі кубики, відправляємо в поліетиленовий пакет. Туди ж відправляємо сіль, куркуму, сушений часник, копчену паприку та перець мелений, зав’язуємо пакет і добре все струшуємо, щоб приправи потрапили на всі шматочки батона.

Як приготувати смачні зрази

Викладаємо на лист, відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів до золотистої скоринки. Поки сухарі готуються, займемося картоплею та грибами.

Картоплю очищаємо та промиваємо під проточною водою. Ставимо каструлю з водою на вогонь, туди відправляємо картоплю, підсолюємо воду і варимо до готовності, час від часу перевіряючи готовність картоплі вилкою чи ножем.

Очищаємо від шкірки цибулю, нарізаємо на дрібні кубики і відправляємо обсмажуватися на іншу сковороду. Коли цибуля майже готова, додаємо до неї обсмажені курячий фарш, приправляємо, солимо і перчимо на смак і обсмажуємо все до готовності.

Коли картопля зварилася, зливаємо частину картопляного бульйону в ємність, решту бульйону виливаємо. У чашу блендера відправляємо картоплю та збиваємо до пюреподібного стану. Готові сухарі дістаємо з духовки і подрібнюємо дуже дрібного стану.

Як приготувати смачні зрази

Змочуємо руки водою і беремо приблизно 100 г картопляного тіста в долоню, робимо з тіста коржик, додаємо в середину столову ложку начинки і спочатку формуємо зраз у вигляді пиріжка, закриваємо шов, а потім вирівнюємо зраз у вигляді котлети. Далі відразу обвалюємо в панірувальних сухарях. Обсмажуємо до готовності.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?