Коли залишилися яєчні білки, готую кокосове печиво: лимон надає кислинки, а яйця без жовтків – повітряності

Трапляється, що для рецепта потрібні лише жовтки. У такому разі доводиться класти білки в холодильник. А використати їх можна, приготувавши для рідних кокосове печиво.

Печиво виходить легким та повітряним, оскільки в тісті відсутні жовтки. Тож у прямому сенсі танутиме в роті. Присмак кокоса надає випічці особливої пікантності.

Вам знадобиться:

  • 70 г борошна;
  • 70 г кокосової стружки;
  • 70 г цукру;
  • 25 г меду;
  • 2 яєчних білки;
  • 0,5 лимона.
Кокосове печиво на білках

Яєчні білки дістаньте з холодильника, присоліть і збийте в пишну масу, але не до стану міцної піни. Поступово у процесі збивання додавайте цукор порціями. В останню чергу влийте лимонний сік.

Маса має вийти густою та стійкою. Додайте кокосову стружку, цедру з тієї ж половинки лимона, мед. Перемішуйте до повної однорідності. Просійте борошно та з’єднайте з білковою сумішшю. Збийте ще раз, щоб вийшло густе тісто.

Кокосове печиво на білках

Перекладіть його до холодильника й витримайте 20 хвилин. Деко вистеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Тісто дістаньте з холоду, перекладіть у кондитерський шприц і вичавлюйте невеликими фігурками на деко.

Кокосове печиво на білках

Можете обійтися без шприца. Тоді звичайною ложкою викладайте на папір для випікання потрошку тіста. Поставте в духовку, яку попередньо розігрійте до 160 градусів. Час випікання – близько 25 хвилин. Усе залежить від особливостей духовки.

Кокосове печиво на білках

З білками, що залишилися після приготування різних страв, поводьтеся дуже обережно. Їх не можна тримати за кімнатної температури, бо вони почнуть підсихати й дуже швидко зіпсуються.

Білки треба перекласти в посуд, що закривається герметично, і можете зберігати в холодильнику протягом 5 діб. Тож у будь-яку вільну хвилинку зможете спекти кокосове печиво.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.