Подаю до новорічного столу незвичну гарячу закуску: фаршировані шампіньйони смакують гостям без виключення

Ця гаряча закуска стане справжньою фішкою новорічного застілля. Шампіньйони з куркою та сиром готуються дуже просто, а на вигляд страва не згірш ресторанної.

Вам знадобиться:

  • 600 г шампіньйонів;
  • 200 г курячого філе;
  • 200 г твердого сиру;
  • 3 ст.лож. сметани;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 маленький пучок кропу;
  • 1 дрібка солі.
Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Обирайте для страви великі шампіньйони, щоб можна було додати якомога більше начинки. Промийте гриби під проточною водою. Тільки не опускайте у воду, оскільки вони тут же всотають вологу.

Акуратно відділіть ніжки від капелюшків – підріжте по колу й витягніть. Наріжте ніжки на дрібні кубики. Куряче філе промийте, просушіть, наріжте дуже дрібненькими шматочками. Сир натріть на середній тертушці. Вимитий та висушений кріп подрібніть.

Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Пательню поставте на вогонь, щоб розігрілася. Влийте олію. Викладіть м’ясо та підсмажте на сильному вогні 3-4 хвилини. Постійно перемішуйте м’ясо. Додайте подрібнені ніжки шампіньйонів і смажте ще 5-6 хвилин.

Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Влийте сметану, посоліть та поперчіть. Ще раз перемішайте. Вогонь прикрутіть до мінімуму й тушіть начинку 5 хвилин. Перекладіть зі сковорідки в мисочку. Коли маса трішки прохолоне, всипте три чверті сиру та зелень.

Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Духовку розігрійте до 190 градусів. Форму для запікання промастіть олією. Викладіть капелюшки грибів. Начиніть їх курячим філе. Присипте зверху рештками сиру. Запікайте не довше 20 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді, притрусивши свіжою зеленню.

За бажанням, сметану можете замінити на вершки. Є варіант додати в начинку цибулю та часник чи будь-які улюблені спеції.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.