Закарпатські ріпляники з квашеною капустою: список складових і покроковий рецепт приготування

Смачний рецепт до Різдва: закарпатські ріпляники з квашеною капусткою від учасниці "МастерШефу" Мирослави Пекарюк. Пропонуємо до вашої уваги покрокову і зрозумілу схему приготування цієї страви.

Закарпатські ріпляники — цікавий рецепт страви до різдвяного столу. Для його приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • картопляне пюре: 600 г;
  • борошно: 250 г;
  • квашена тушкована капуста: 300 г;
  • ріпчаста цибуля: 1 штука;
  • щіпка кмину;
  • щіпка солі.

Покрокова схема приготування ріпляників з тушкованою капустою

Ріпляники з капустою: покроковий рецепт
Ріпляники з капустою: покроковий рецепт

Крок № 1. Наріжте дрібненько ріпчасту цибульку і обсмажте її в окремій каструлі чи у пательні з додаванням рослинної олії — до появи золотистої скоринки.

Крок № 2. Додайте до цибульки пошатковану свіжу білокачанну капусту і зернятка кмину. Далі — залийте водою і тушкуйте, допоки капуста не стане м’якенькою.

Крок № 3. Відваріть картоплю в мундирі. Дайте їй охолонути. Почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Посоліть, додайте борошно і замісіть тісто таким чином, щоб воно вийшло м’яким.

Крок № 4. За допомогою качалки розкачайте тісто товщиною 1-1.5 см. Візьміть стакан ємністю 200 мл і за його допомогою виріжте з тіста кружечки однакового розміру.

Крок № 5. В центр кожного кружечка покладіть начинку з обсмаженої капусти з цибулею. Сформуйте ріпляник, використавши таку ж техніку ліпки, як на вареники.

Крок № 6. Сформуйте гарненькі краї у ріпляниках, використавши виделку.

Крок № 7. Поставте на середній вогонь пательню, налийте туди рослинну олію і розігрійте її.

Крок № 8. Обсмажте ріпляники з обох боків до золотистого кольору.

Страва готова. Подавайте ріпляники до святкового столу разом із грибною підливкою. Смачного вам Різдва!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.