Карбонад, запечений із сухофруктами: список складових і покроковий рецепт приготування святкової страви

Карбонад, запечений разом із сухофруктами — найкраща страва до новорічного столу. Пропонуємо вам покроковий рецепт, а ви обов'язково спробуйте приготувати цей м'ясний смаколик до свята.

Щоб приготувати запечений карбонад за цим рецептом, підготуйте наступні складові:

  • карбонад: 1 кг
  • інжир: 5-6 штук;
  • курага: 200 г;
  • чорнослив: 150 г;
  • сіль за смаком.

Також знадобляться інгредієнти для приготування намазки:

  • рослинна (соняшникова або оливкова) олія: 3 ст. л.;
  • сіль: 1 ч. л.;
  • перець за смаком;
  • паприка: 1 ч. л.;
  • прованские трави 1/2 чайних ложки
  • чеснок: 3 зубчики;
  • сік 1/3 лимону.

Покроковий рецепт приготування карбонаду

інгредієнти для приготування запеченого карбонаду
інгредієнти для приготування запеченого карбонаду

Крок № 1. Візьміть 1 кг карбонаду і зробіть на м’ясі 5 поздовжніх розрізів, але не до кінця. Покладіть його на підготовлені заздалегідь відрізки кулінарної нитки.

Крок № 2. Підсоліть попередньо кожен розріз і начиніть кожен з них сухофруктами. Всередину покладіть інжир, а по боках — курагу та чорнослив.

Крок № 3. Щільно перетягніть м’ясо кулінарною ниткою, щоб воно не розпалося під час запікання.

Крок № 4. Приготуйте маринад-намазку. Рослинне масло вилийте в окрему ємність, додайте до нього сіль та перець за смаком. Також всипте до майбутнього маринаду прованські трави, вичавте сік одного лимону, солоденьку паприку. Часник розчавіть на часникодавці і додайте до маринаду.

Крок № 5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти маринаду. Намажте карбонад, начинений сухофруктами, з усіх боків запашною сумішшю.

Крок № 6. Запікайте карбонад в аерогрилі або електричній духовці при температурі +180 ºC протягом 30-40 хвилин або до повної готовності (за вашими відчуттями).

Смачна і святкова страва готова. Наріжте запечений карбонад на шматочки і подавайте до столу. Можете прикрасити нарізку гілочками зелені кропу або петрушки. Смачного вам Різдва і затишних новорічних свят в родинному колі!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.