Після новорічного застілля залишилися овочеві салати й нарізка? Не біда: все складайте докупи й готуйте рагу

Якщо з новорічного столу залишилися овочі, їх викидати не поспішайте. Зберіть усі залишки докупи й перетворіть на свіженьке смачненьке овочеве рагу. Домашні лише нахвалюватимуть.

Вам знадобиться:

  • 2 помідори;
  • 1 баклажан;
  • 2 кабачки;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Овочеве рагу з новорічних овочів

Овочі вимийте, обсушіть. У баклажана зріжте хвостик і наріжте дрібними кубиками. Посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб відбити гіркоту. За цей час овоч пустить сік. Його злийте, синенький промийте.

Кабачок наріжте такими ж кубиками, як і баклажан. Якщо овоч не молодий, попередньо зріжте шкуринку та серединку з насінням. Моркву наріжте кружальцями. Помідори подрібніть на часточки.

Овочеве рагу з новорічних овочів

Болгарську перчину почистьте від насіння і наріжте дрібними кубиками. Цибулину наріжте півкільцями. Часникові зубці подрібніть чи розчавіть. Всі овочі складіть в миску, присипте сіллю та перцем. Легенько перемішайте. Якщо є ще якісь овочі, сміливо додавайте їх докупи.

Форму для запікання змастіть олією. Перекладіть овочеву суміш. Зверху теж збризніть олією. Перекладіть у духовку, яка має бути розігріта до 180 градусів. Випікайте 30 хвилин.

Овочеве рагу з новорічних овочів

Попервах можете накрити форму фольгою. Так овочі стануть більш соковитими. За 10 хвилин до завершення випікання її зніміть, щоб верх трішки підрум’янився. Якщо після застілля залишився сир, натріть його на тертушці й притрусіть овочі, коли зніматимете фольгу.

Овочеве рагу з новорічних овочів

Після вимикання духовки форму відразу не витягайте. Дайте постояти ще 10-15 хвилин, щоб овочі остаточно дійшли, а сир гарненько розплавився. Овочеве рагу стане чудовим гарніром до м’яса чи риби.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?