Грузинські хінкалі з курячим м’ясом і часником, які не роблять навіть у хінкальних: чоловік вас розцілує

Хінкалі — одна із найпопулярніших страв грузинської кухні. "Один Факт" знайомить вас із рецептом соковитих хінкалі з курячим фаршем і гострою ноткою часнику. Приготуйте їх за наступною схемою.

Ніжні та соковиті мішечки з тіста, наповнені соковитою начинкою з курячого фаршу, стануть справжньою королівською стравою у вашому повсякденному меню.

Тісто на хінкалі з курячим м'ясом можна приготувати лише з 3-х інгредієнтів: вода, сіль, борошно
Тісто на хінкалі з курячим м’ясом можна приготувати лише з 3-х інгредієнтів: вода, сіль, борошно

Щоб приготувати соковиті хінкалі з курячою начинкою, підготуйте наступні інгредієнти:

для тіста:

  • борошно: 500 г;
  • сіль: 1 ч.л.;
  • вода: 1 склянка

для начинки:

  • курячий фарш: 500 г;
  • часник: 1 головка;
  • спеції (суміш кінзи, куркуми, чорного перцю, уцхо-сунелі).

Покрокова схема приготування грузинських хінкалі з курячою начинкою

Покрокова схема приготування хінкалі з курячою начинкою і часником
Покрокова схема приготування хінкалі з курячою начинкою і часником

Крок No 1. Приготуйте тісто. Для цього змішайте в окремій мисці борошно із сіллю. Поступово введіть чисту воду до цих складових і замісіть тісто. Ретельно вимішайте тісто на рівній поверхні, що змащена борошном, допоки воно не стане гладеньким та еластичним. Сформуйте з готового тіста кулю, накрийте її харчовою плівкою та залиште на півгодини, щоб воно дійшло.

Крок No 2. Поки тісто настоюється — приготуйте начинку для хінкалі. Спочатку наріжте ріпчасту цибульку невеличкими кубиками. Потім — додайте її до фаршу та ретельно перемішайте. Додайте до м’ясної суміші спеції та сіль за смаком і ще раз її вимішайте, щоб вийшла рівномірна маса.

Крок No 3. Створення хінкалі. Розділіть тісто на невеличкі шматочки і розкотіть їх на тоненькі кола. В центр кожної заготовки викладіть соковиту курячу начинку. Зберіть краєчка еластичного тіста, сформувавши з нього “мішечок” із начинкою. На останньому кроці зробіть “хвостик” і надайте йому форми курячої ніжки.

Крок No 4. Відваріть хінкалі. Для цього закип’ятіть в окремій каструлі воду і посоліть її за смаком. Опустіть готові хінкалі у водичку і варіть протягом 10-12 хвилин — поки тісто не буде повністю готовим.

Подавати грузинські хінкалі із соковитою курячою начинкою краще в гарячому вигляді. Зверху прикрасьте їх свіженькою зеленню (уцхо-сунелі, кінза). За традицією цю грузинську страву їдять без усіляких соусів та сметани.

Щоб курячий фарш для хінкалі вийшов більш соковитим — додайте до нього трошечки вершкового масла або тертого твердого сиру. Під час приготування тіста на хінкалі можете всипати в нього трохи хмелі-сунелі. Ця приправа зробить основу грузинської страви більш ароматною.

Готові та сирі хінкалі можна одразу не відварювати. Заморозьте їх про запас і варіть по мірі необхідності – без розморожування.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?