Подаю до столу морквину, а всі у захваті: помаранчевий салат із бадиллям із петрушки завжди йде на ура

Якщо виставите на стіл яскраву морквину на блюді, гості будуть у захваті. Звісно, усім захочеться дізнатися, що у неї всередині. А там є чим поласувати – копчена курка й інші смаколики.

Вам знадобиться:

  • 150 г картоплі;
  • 100 г копченої курки;
  • 1 велика морквина;
  • 2 яйця;
  • 1 маринований огірок;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 3 ст.лож. майонезу;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Салат у вигляді моркви з копченою куркою

Починайте готувати салат “Морква” з картоплі та моркви. Відваріть бульби та морквину до готовності. Складіть у каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту. Коли вода закипить, вогонь прикрутіть до мінімуму, й витримайте близько пів години. Якщо легко протикаються ножем, значить, овочі готові.

Салат у вигляді моркви з копченою куркою

Натріть на тертушці. Беріть той бік де середні отвори, а ще краще дрібні. Яйця зваріть круто 9 хвилин. Коли прохолонуть, обчистьте. Натріть на тертушці. Якщо є час, розділіть жовтки й білки окремо, а після натирання у вас вийде дві окремі купки.

Салат у вигляді моркви з копченою куркою

Копчену курку позбавте від шкуринки та кісточок. Наріжте невеликими кубиками. Маринований огірок витягніть з розсолу, щоб трішки підсох. Потім наріжте дрібненько. Можливо, знадобиться відтиснути огірок від зайвої вологи.

Візьміть блюдо. Викладіть шар картоплі, надавши йому форму морквини. Зверху притрусіть меленим перцем та полийте майонезом, який перекладіть до кондитерського мішечка.

Салат у вигляді моркви з копченою куркою

Викладіть огірки й знову зробіть майонезну сіточку. Далі копчена курка, ще трішки присипте перцем. Зробіть сіточку з майонезу. Викладіть яйця змішаним чи окремими шарами.

Присипте салат морквою, пригладивши помаранчевий шар. Лопаткою намалюйте борозни, щоб надати схожість зі справжнім овочем. Вимиті листочки петрушки викладіть замість морквяного бадилля. Витримайте салат у холодильнику протягом години. Після цього можете подавати свій кулінарний шедевр – салат “Морква” – до столу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?