Вирішила приготувати вдома хачапурі по-аджарськи та опинилась ніби в Грузії: простий покроковий рецепт

Приготування неймовірно смачного та соковитого хачапурі по-аджарськи за швидким та покроковим рецептом в домашніх умовах: відчуття, ніби потрапила в Грузію.

Хачапурі по-аджарськи — це одна з найвідоміших та найсмачніших страв грузинської кухні. Ця витончена страва, яка поєднує в собі ситне тісто, солоний сир та яєчний жовток, завойовує серця гурманів по всьому світу. Готувати хачапурі по-аджарськи не так важко, як здається на перший погляд, і ось рецепт, який допоможе вам створити цю неймовірну насолоду власноруч.

Рецепт хачапурі по-аджарськи як в Грузії в домашніх умовах
Рецепт хачапурі по-аджарськи як в Грузії в домашніх умовах

Велика частина успіху хачапурі залежить від якості тіста. Ви можете спробувати класичне дріжджове тісто або замінити його на бездріжджове, залежно від ваших вподобань. Для приготування традиційного дріжджового тіста вам знадобиться:

  • борошно 400 г
  • вода 180 мл
  • дріжджі 1 ч. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • молоко 100 мл
  • олія 2 ст. л.

Змішайте всі інгредієнти й замісіть тісто. Потім залиште його на годину для підйому. Поки тісто підіймається, можна приготувати начинку:

  • сир сулугуні 450 г
  • сир (творог) 150 г
  • яйця 2 шт.
  • молоко 3 ст. л.
  • жовток 5 шт.

Головний інгредієнт хачапурі — це сир, зазвичай використовують сулугуні, або, якщо ви не можете його знайти, можна використовувати фету або сир фетакі. Сир рекомендується нарізати на невеликі кубики або натерти. Потім додайте яйця та трохи солі і перцю за смаком.

Коли тісто буде готове, розкатайте його на підготовлену пекарську підстилку та зробіть отвір в центрі, де буде розміщена начинка. Потім накладіть сирну начинку, залишивши трішки місця навколо.

Існує два основних способи щодо того як використовувати яйце: або вбивати прямо в центрі начинки перед випічкою, або ж варити яйце окремо та покласти його в центр хачапурі після того, як буде готове.

Рецепт хачапурі по-аджарськи як в Грузії в домашніх умовах
Рецепт хачапурі по-аджарськи як в Грузії в домашніх умовах

Після того, як ви додали яйце, хачапурі готові до випічки. Ставити потрібно в попередньо розігріту духовку і підпікаються до золотистого кольору. Готове хачапурі по-аджарськи подається гарячим.

Цей рецепт дозволить вам створити це чудове блюдо вдома та насолодитися автентичним грузинським смаком, не виходячи з дому.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.