Готую смажену перловку із м’ясом та овочами за ось цим оригінальним рецептом: просто, смачно, швидко

Перлова крупа містить велику кількість мікроелементів, а ще — розчинну і нерозчинну клітковину. "Один Факт" пропонує вам спробувати оригінальний рецепт приготування перловки: її треба обсмажити.

Ячмінь, із якого готують перлову кашу — містить в собі велику кількість розчинної та нерозчинної клітковини. Вона зменшує почуття голоду і забезпечує ситість надовго в порівнянні із іншими очищеними злаками.

В ячмені дуже багато вітаміну В6. Саме він допомагає нашому мозку правильно і ефективно функціонувати. Ячмінь коштує зовсім недорого, тому його достатньо легко додати до свого повсякденного меню.

Як приготувати смачну смажену перловку: рецепт
Як приготувати смачну смажену перловку: рецепт

Ячмінь — чудова альтернатива стравам з білого рису. Зазвичай перлову крупу замочують, а потім — відварюють. Рецепт, який вам пропонує “Один Факт” — незвичний. В ньому перловку не варять, а смажать на пательні. Щоб приготувати цю смачну страву — підготуйте наступні інгредієнти:

  • 1 склянка перловки;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • м’ясо (свинина, курятина або ж яловичина): 200 г;
  • вода: 250 мл;
  • чорний мелений перець, сіль: за смаком
  • один зубчик часник;
  • рослинна олія.

Покрокова схема приготування смаженої перловки наведена нижче.

Смажена перловка: покрокова схема приготування
Смажена перловка: покрокова схема приготування

Крок № 1. Промийте сиру перловку. Замочіть в холодній воді на 1.5 години. Тим часом розігрійте на пательні рослинну олію. Додайте на пательню вимиту перловку. Обсмажуйте її протягом 5-6 хвилин на сильному вогні. Постійно помішуйте крупу під час смаження.

Крок № 2. Смажену перловку перекладіть на окрему тарілку. На ту ж саму пательню викладіть м’ясо, попередньо порізавши його на дрібні шматочки. Смажте м’ясо протягом 5-7 хвилин. Додайте до м’яса дрібно нарізану цибулю. Також натріть на крупній тертці моркву і додайте до інших інгредієнтів. Сюди ж додайте подрібнений зубчик часнику. Обсмажуйте складові ще протягом декількох хвилин.

Крок № 3. Посоліть та поперчіть складові за смаком. Додайте до них обсмажену перловку та воду. Доведіть усі складові до кипіння. Тушкуйте на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.

Крок № 4. Щоб смажена перловка набула більш насиченого смаку – додайте до неї грибочки, зелень томатну пасту або ж свіжу зелень за смаком. Можете також додати трохи томатної пасти та інші спеції.

Смажена перловка - відмінне джерело клітковини та мінеральних речовин
Смажена перловка – відмінне джерело клітковини та мінеральних речовин

Готова смажена перловка є відмінним джерелом білку та складних вуглеводів. Вона стане ідеальною стравою до вечері або ж обіду. Приготувати таку перловку дуже просто. Смажена каша виходить ситною, апетитною і смачною.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?