Спробувала приготувати один раз на свято салат “Червона Шапочка”: відтепер готую у видатні дні регулярно

Салат "Червона Шапочка" на столі виглядає доволі нарядно, тож на свята можна здивувати гостей. Готувати можна не лише з курки, але й з грибами чи крабовими паличками.

Вам знадобиться:

  • 200 г курячого філе;
  • 1 картоплина;
  • 1 морквина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст.лож. майонезу.

Для прикраси:

  • 200 г помідорів черрі;
  • 80 г твердого сиру.
Салат Червона Шапочка з помідорами черрі

Для приготування салату “Червона Шапочка” овочі вимийте й обсушіть, а яйця відваріть круто. Замість курячого можна брати будь-яке інше м’ясо чи ковбасу. Курятину відваріть до готовності у підсоленій воді. Дайте прохолонути.

Салат Червона Шапочка з помідорами черрі

Варене куряче філе наріжте кубиками. Відварені картоплю й моркву обчистьте від шкуринки. Наріжте кубиками й додайте до курки. Обчищене варене яйце теж наріжте кубиками й з’єднайте з рештою інгредієнтів.

Салат Червона Шапочка з помідорами черрі

Додайте майонез. Можете замінити його сметаною або несолодким йогуртом. Перемішайте. Візьміть напівкруглу мисочку. Вистеліть її харчовою плівкою. Викладіть салат. Легенько утрамбуйте.

Переверніть на блюдо. Акуратно зніміть плівку. Прикрасьте салат. Задля цього помідорчики черрі однакового розміру вимийте, обсушіть, розріжте навпіл. Сир натріть на середній тертушці.

Салат Червона Шапочка з помідорами черрі

Змастіть півколо салату тонким шаром майонезу. Викладіть по всій поверхні зверху половинки черрі, а основу “Червоної Шапочки” присипте тертим сиром. Можете для більшої яскравості прикрасити зернами гранату.

За бажанням черрі нарізайте не половинками, а невеликими шматочками. На святковому столі такий салат приверне увагу гостей у першу чергу. Майонез краще приготувати самостійно – так салат вийде набагато смачнішим.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?