Не віддала “Чарівну скрипку”: дружина композитора Поклада розповіла, як Ніна Матвієнко обділила Софію Ротару

Дружина відомого українського композитора Ігоря Поклада розповіла історію, пов'язану із піснею "Чарівна скрипка". Виявляється, її мала виконувати Софія Ротару. Детальніше читайте далі.

Композитор Ігор Поклад за своє життя створив понад 500 пісенних композицій. Його твори виконували такі співачки та співаки, як Тіна Кароль, Ніна Матвієнко, Дмитро Гнатюк і Руслана.

Дружина композитора, Світлана Поклад днями розповіла цікаву історію про одну з пісень, яку написав її чоловік. Мова йде про найвідомішу композицію “Чарівна скрипка”, текст до якої написав поет Юрій Рибчинський.

Композитор Ігор Поклад
Композитор Ігор Поклад

Ігор Поклад, побачивши слова до цієї пісні, відразу створив до них музичний супровід. Цікаво, що ця музична композиція спочатку створювалась для співачки Софії Ротару. Але відомою і популярною її зробила зовсім інша виконавиця — Ніна Митрофанівна Матвієнко. Коли співачка послухала її, то відразу сказала, що цю пісню не віддасть:

Це я буду співати — сказала тоді Ніна Митрофанівна

Саме в такий спосіб була визначена доля цієї чарівної композиції, яка в подальшому набула великої популярності.

Родина композитора Ігоря Поклада багато років поспіль товаришувала із Ніною Матвієнко. Співачка часто бувала в них у гостях. В них навіть були власні зворушливі традиції. Ніна Митрофанівна пригадувала, що під час візитів в оселю родини Покладів вона завжди фотографувала їх в одному і тому ж положенні. Так в їх архіві з’явилось цілих три однакових світлини.

Ніна Матвієнко не віддала пісню Чарівна скрипка Софії Ротару
Ніна Матвієнко не віддала пісню Чарівна скрипка Софії Ротару

Після початку повномасштабного вторгнення будинок Ігоря Поклада поблизу Ворзеля сильно постраждав. Крім того, ще на початку вторгнення подружжя Покладів опинилось в окупації. В той час про їх складну ситуацію багато говорила акторка Ольга Сумська.

Історія пісні “Чарівна скрипка” довгий час була прихована від суспільства. В творчості композитора Ігоря Поклада вона займає особливе місце. Як і багато інших його творів, вона була написана в співпраці із поетом Юрієм Рибчинським. Ігор Поклад написав музику до слів пісні всього лише за 5 хвилин. У виконанні Ніни Матвієнко композиція набула особливого колориту і шарму. Виконавиці вдалось передати усю чутливість та мелодійність твору, які вклали в нього поет Рибчинський разом із композитором Покладом.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.