Намисто з акулячого зуба пролежало в затонулому “Титаніку” 111 років: ентузіасти встановлюють особу власника

Британська компанія організувала 3D-знімання останків "Титаніка" на морському дні. Результат вразив широкий загал – було знайдено намисто з акулячого зуба.

Британська компанія організувала 3D-знімання останків “Титаніка” на морському дні. Результат вразив широкий загал – було знайдено намисто з акулячого зуба.

Компанія Magellan, що базується на Гернсі, організувала подорож на підводних човнах до місця потоплення величезного корабля “Титанік”. Створивши повнорозмірну реконструкцію у 3D-форматі, науковці натрапили на чимало цікавостей.

Так виглядає намисто на знімку

Зокрема, на малюнку чітко проглядається намисто, що належало одній з пасажирок. Прикраса не з дешевих. Вона зроблена з золота та бірюзи й прикрашена зубом стародавньої акули – мегалодона.

На повнорозмірних цифрових зображеннях після сканування затонулого судна чітко видно цю коштовність. Акула, з зуба якої виготовлено прикрасу, вимерла близько 20 мільйонів років тому. Забрати артефакт із місця трагедії неможливо. Великобританія і США підписали угоду, що не будуть підіймати будь-які речі з корабля.

Фото вийшли чіткими і детальними

Натомість спеціалісти Magellan мають намір визначити власника акулячого намиста – одного з 2200 пасажирів, що піднялися того злощасного квітневого дня 1912 року на борт. Вченим у пригоді стане штучний інтелект. Вони просканують кадри посадки пасажирів і скористаються технологією розпізнавання облич. Таким чином буде визначено одяг, в якому перебували люди, і створено каталог. Є сподівання, що вдасться вийти й на особу з намистом. Тоді про це сповістять родичів потонулої людини.

Гендиректор Річард Паркінсон певен, що знахідка є дивовижною, що аж захоплює дух. Адже “Титанік” розколовся на дві частини, між якими перебуває 3 кв. миль уламків. Окрім намиста, на свіжих 3D-зображеннях можна побачити й інші речі – зокрема, пляшки шампанського, взуття й інші дрібнички.

Нові статті

Схожі статті

Коли день архангела Михаїла 2024: нова дата, прикмети про погоду, що можна і не можна робити в цей день

З 1 вересня 2023 року православна церква України перейшла на новий стиль. Дати усіх перехідних свят змістилися на 13 днів раніше. Розповідаємо, коли в 2024 році християни святкують Михайлів день.

Були артистами, але здатні на більше: як Пономарьов, Святослав Вакарчук та Олена Вінницька змінили професію

Досліджуємо як українські зірки, включаючи Олександра Пономарьова та Святослава Вакарчука, переосмислили свої кар'єри та знайшли нові життєві шляхи.

Вміє окропити міцним слівцем не гірше за Барбір: Зірка “Х-фактору” розсекретив несподівану правду про Кароль

26-річний співак Микита Ломакін розсекретив несподівану правду про співачку Тіну Кароль, з якою зараз налагодив співробітництво. Виявляється, що ведучій 1+1 Людмилі Барбір є чому в неї повчитись.

Горбунов – сам хотів, а Тараса Тополю не відпустила Alyosha: зірки-чоловіки, які були на пологах у дружин

З кожним днем все більше чоловіків погоджуються на партнерські пологи, серед них і зірки шоу-бізнесу - Остапчук, Монатік, Горбунов та інші, хто був поруч з дружинами момент народження дитини.