Туристам у 2024 році не рекомендують відвідувати Україну та ще низку країн: антирейтинг курортів

В сучасних умовах найнебезпечнішими для іноземців вважаються подорожі до України. Розберімося, які країни небажано відвідувати самим українцям із туристичною метою.

Щороку складаються рейтинги країн із медичними, безпековими та кліматичними ризиками, куди туристам категорично не рекомендується подорожувати. З Україною та Ізраїлем усе зрозуміло – в цих країнах відбувається активна фаза війни. Позирнімо на сайт International SOS, де опубліковано карту з оцінками.

Які країни небезпечно відвідувати у 2024 році

До безпекових ризиків, окрім уже двох вищеназваних країн, увійшли Сирія, Афганістан, Ірак, Лівія, Південний Судан, Ємен, ЦАР та Сомалі. У цих країнах дуже небезпечно через бойові дії.

До Лівану, Палестини, Росії та Сахелю теж не радять їздити через можливість заворушень та різке зростання злочинності. Колумбія та Еквадор також опинилися в цьому списку, куди не слід прокладати туристичний маршрут.

Які країни небезпечно відвідувати у 2024 році

Якщо хочеться побачити незвідані країни й не переживати про власну безпеку, то слід обирати Ісландію, Люксембург, Норвегію, Швейцарію та Данію.

Медичні ризики очікують на подорожників у Гаїті, Північній Кореї, Нігері, Гвінеї, Сьєрра-Леоне, Ліберії, Судані, Еритреї, Бурунді та більшості тих, які вже названі вище.

Які країни небезпечно відвідувати у 2024 році

Природні катаклізми можуть очікувати на екстремалів-відчайдухів, якщо запланують поїздку до Ефіопії, Демократичної Республіки Конго, Мозамбіку, ЦАР, Південного Судану, Чаду, Ємену, Нігеру, Малі, Іраку, Сирії, Афганістану.

Виходить, що слід десятою дорогою обминати переважно Африку, Південну Америку та країни Близького Сходу.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.