Блейкаути ніхто не відміняв: як зберігати м’ясо без холодильника кілька днів, раптом що

Постійні осінньо-зимові блейкаути привчили українців до екстремальних умов життя. Ніхто не гарантує, що в спеку подібне не повториться. Тож треба бути у всеозброєнні, щоб знати, як зберігати м'ясо, якщо холодильник раптом перестане морозити.

Продукти тривалого зберігання витримають будь-яке відключення світла, не зіпсувавшись. А от м’ясо перебуває у зоні ризику, але і йому можна подовжити життя за допомогою певних маніпуляцій.

Кисле молоко

Шматок м’яса насамперед треба порізати на кубики

Молоко при неробочому холодильнику скисне доволі швидко. Воно й допоможе врятувати м’ясні запаси в очікуванні появи світла. Шматок м’яса наріжте на кубики, складіть їх у миску і залийте по самі вінця кисляком. М’ясний продукт не повинен виглядати з заливки. Таким чином удасться зберегти м’ясо у свіжому вигляді на 2-3 доби довше.

Березове вугілля

Шматочки вугілля з берези треба зібрати з попелу і подрібнити на порошок. Далі промити у кількох водах і дати висохнути. Пересипте шматки м’яса березовим порошком, обгорніть цупкою тканиною і міцно перев’яжіть мотузкою. Сиру тушку птиці можна зберігати таким же чином, тільки попередньо її слід позбавити від нутрощів. Знавці твердять, що таким чином оброблене м’ясо збережеться протягом пів року.

Оцтовий розчин

М’ясо в банці заливається оцтовою водою

Якщо специфічне вугілля ніде роздобути, скористайтесь цим способом, адже в домі завжди знайдеться пляшечка оцту, сіль, спеції та цибуля. Залийте всі ці інгредієнти (цибулю подрібніть) водою, доведіть до кипіння, дайте трішки покипіти й зачекайте, поки охолоне.

М’ясо, нарізане шматочками, складіть у глиняну миску або в скляний слоїк і залийте оцтовим відваром. У такому вигляді вдасться зберегти цінний продукт десь 3-5 днів. Якщо цей рецепт здається надто складним, просто вмочіть в оцет серветку й замотайте в неї шматок м’яса. Тільки протягом доби його доведеться зготувати, бо інакше зіпсується.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?