Якщо профукали, й молоко підгоріло, не переймайтеся: є дієві засоби, як почистити каструлю до блиску

Молоко – така річ, що дуже швидко пригорає. Щойно відвернешся від каструлі на хвильку, і знову біда. Розберімося, як швидко позбутися кіптяви на посуді.

Молоко – така річ, що дуже швидко пригорає. Щойно відвернешся від каструлі на хвильку, і знову біда. Розберімося, як швидко позбутися кіптяви на посуді.

Найперше, що слід усвідомити господині, чистити каструлю слід одразу, щойно молоко пригоріло. Не можна відкладати цю справу на потім, оскільки буде набагато складніше досягти первозданної чистоти.

Алюміній

Якщо каструля зроблена з алюмінію, вам у пригоді стануть мило й нашатирний спирт. Залийте пляму, що утворилася, холодною водою. Після цього замініть її на гарячу. Додайте господарчого мила, натертого на тертушці, і влийте трішки спирту.

Допоможе нашатир

Залиште розчин хвилин на 15, після чого зніміть залишки молока губкою. Подібного ефекту можна досягти, застосовуючи крейду або суміш крейди з глиною.

Нержавійка

Врятує оцет

Нержавіючу сталь спробуйте потерти металевою щіткою. Тільки не перестарайтеся! Робіть усе легкими рухами, щоб не подряпати поверхню каструлі. Якщо утворилася чорна пляма, протріть її ганчіркою, змоченою оцтом. Після цього промийте в теплій воді.

Емаль

Можете залити в зіпсовану каструлю суміш солі й соди, взятих у рівних пропорціях. Залийте дно водою і залиште до ранку. Вранці перед початком чистки поставте каструлю з вмістом на вогонь і підігрійте.

Стане в пригоді активоване вугілля

Натовчіть таблетки активованого вугілля і засипте у каструлю. Нехай постоїть пів години. Після цього додайте крижаної води й залиште ще на 30 хвилин. Далі можете рідину злити, а посуд помити з засобом для чистки.

Надалі, щоб молоко не підгоряло, додавайте під час кип’ятіння грудочку цукру-рафінаду.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?