Вранці підійшли до автівки, а на склі суцільний лід? Від поїздки відмовлятися не потрібно: є швидке рішення

Негода взимку може розпочатися будь-якої миті. Тож і бачить водій на склі автівки чималий шар льоду. Розберімося, як ефективно та швидко видалити його.

Обмерзлі вікна та холодний салон можуть завдати чималих прикростей, особливо якщо треба терміново їхати у справах. Але, ознайомившись з нашими лайфхаками, швиденько позбудетеся льоду на вікнах.

Скребок

Як позбавити лобове скло автівки від льоду взимку

Можете скористатися спеціальним скребком. Але орудуйте ним по склу дуже обережно, щоб не наробити подряпин. Час від часу струшуйте крихти льоду, що накопичуються на робочій поверхні.

Оцет

Візьміть звичайну воду, розігрійте. Влийте трішки оцту. Цією сумішшю обробіть скло на автомобілі. Тепла вода розчинятиме тверду кірку, а оцет сприятиме прискоренню процесу.

Спирт

Якщо підігріти воду немає можливості, скористайтеся цим рецептом. Змішайте спирт чи горілку з оцтом у пропорції 1:3. Залийте суміш у розбризкувач й обробіть лобове скло. Воно після такого оброблення дуже швидко очиститься.

Банківська карта

Як позбавити лобове скло автівки від льоду взимку

Якщо під рукою немає нічого з вище переліченого, скористайтеся пластиковою карткою. Тримайте її під мінімальним кутом до скла. І теж стежте, щоб не пошкрябати поверхню.

Фен

Можете запозичити в дружини фен для сушки волосся й обдути ним замерзле скло. Цей метод найшвидший. Вже за кілька хвилин від льоду не залишиться й сліду.

Кондиціонер

Заведіть двигун машини, потримайте кілька хвилин. Увімкніть кондиціонер. Під дією теплих хвиль повітря скло дуже швидко очиститься від льоду.

Хімія

В автомагазинах є купа спеціальних засобів для боротьби з заледенілими вікнами. Тож якщо не хочете користатися підручними засобами, придбайте будь-який із них. Зазвичай таку рідину наносять звечора, і це запобігає появі льодової кірочки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?