Прання, прибирання, миття посуду заміняє фітнес: експерти порахували, скільки калорій забирає домашня робота

Деякі представниці чарівної статі намагаються багато часу проводити в спортзалі заради отримання привабливих форм. Натомість турботи по господарству можуть стати чудовою альтернативою.

Вдома завжди накопичується чимало роботи. Тож аби не мучитися з поїздками до спортзалу та очікуваннями в дорожніх пробках, краще витрачати калорії з користю, не виходячи за поріг власної оселі.

Якщо поставитися до прибирання з усією серйозністю, то й не помітите, як втрачатимете зайві кілограми. Ще й користь отримаєте – чистоту та лад. Отже, починаємо накачувати м’язи просто вдома.

Скільки калорій забирає прибирання у квартирі

Якщо ви у фітнес-центрі осідлали тренажерну доріжку і тупцюєте по ній цілу годину, витратите близько 300-400 калорій. Рівно стільки ж загубите, миючи підлогу й займаючись прибиранням на кухні.

Головне в цій справі – робити вправи з пилосмоком чи шваброю регулярно. Кожного дня виділяйте пів години на наведення ладу у квартирі, і ніякий фітнес вам більше не знадобиться.

Скільки калорій забирає прибирання у квартирі

Розподіліть навантаження на цілий тиждень – в один день витираєте пил не лише зі столу та меблів, але й залазите в різні нишпорки, як то люстра чи поверхня шаф на кухні. Наступного дня вимийте підлогу в усіх кімнатах, витративши 80 калорій. Намітьте миття вікна, наведення ладу в кухонній шафці.

Ще один день можна виділити на очищення від крапель душової кабінки. Іншим разом візьміться очищати крани та решту сантехніки. Не забувайте про необхідність знімати павутину зі стелі. Кахельна плитка теж час від часу потребує вашого втручання.

Від таких вправ ви не лише втрачатимете калорії, але й даватимете навантаження на м’язи рук, плечей, кистей. Кухня для схуднення є справжнім клондайком. Миючи посуд, ви втрачаєте до 150 калорій. А там ще є купа іншої роботи.

Навіть якщо збирається прати білизну, зможете витратити 50 калорій, адже доведеться розбирати брудні речі за кольором, присідати, щоб завантажити барабан. Потім діставати випране та відправляти на сушку. Після всього речі треба ще й по місцях у шафу розкласти.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?