Як вибрати самий смачний оселедець до новорічних закусок: визначаємо стать рибини по брюшку та спинці

Оселедець — смачна і корисна риба, з якої на свята готують різноманітні закуски. Мало хто знає, як правильно обирати оселедець в крамниці. Розповідаємо, на що треба звернути увагу при купівлі риби.

Смак святкових страв з оселедцем буде пікантним і неперевершеним, якщо правильно обрати цю рибу в крамниці. Розповідаємо, на що треба звертати пильну увагу під час купівлі оселедця до святкових закусок або салатів.

Ознаки, за якими треба обирати оселедець
Ознаки, за якими треба обирати оселедець

Обрати смачненький оселедець — завдання не з простих. По-перше, тому — що багато хто з покупців не розуміє, якими смаковими властивостями відрізняється оселедець-“хлопчик” від оселедця-“дівчинки”.

Оселедці “хлопчики” – це ті самі, всередині яких ховаються особливі залози — “молоко”. Багато хто з людей вважає їх найбільш смачною частиною оселедця. “Дівчинки” — оселедці теж мають свою особливу частинку — ікру, за допомогою якої вони народжують маленьких оселедчиків. Ікра оселедців, до речі – теж дуже смачна, її можна додати до різноманітних салатів або страв, а також — використати для приготування бутербродів.

Визначити оселедця-“хлопчика” під час купівлі не складно. Для цього достатньо лише поглянути на спинку. Оселедчик з “молоком” всередині — більш м’ясистий, жирний та ніжній одночасно. Представники чоловічої статі в цих риб мають трохи горбату та вигнуту спинку. А ось в дівчаток вона, навпаки – рівна і пряма.

Оселедець-"хлопчик"має м'ясисту спинку
Оселедець-“хлопчик” має м’ясисту спинку

Крім того, в оселедців чоловічої статі спинка має більшу товщину і це означає, що м’яса в такий рибині більше, аніж в “дівчаток”. Тому для приготування салатів на Новий Рік більш підійдуть оселедці-“хлопчики”.

Слід зазначити, що товщина і м’ясистість спинки — не єдина ознака, за якою треба обирати оселедця в магазині. В рибин різної статі відрізняється також і форма черевця. В самців воно, зазвичай — підібгане та одночасно м’якеньке.

В самок же навпаки — черевце має великий об’єм та дуже щільне на дотик. Це пов’язане із тим, що всередині свого черевця оселедці-“дівчинки” зберігають ікру для виробництва потомства.

Всередині кожного оселедця знаходятся особливі залози - молоко або ікра
Всередині кожного оселедця знаходятся особливі залози – молоко або ікра

Отже, для приготування новорічних страв краще підійдуть оселедці-“хлопчики”. Впізнати їх можна по м’ясистій спинці, “молоках” всередині, м’якому і підібганому черевцю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?