Не викидайте улюблену чашку: ТОП-3 домашні методи відмити чайний наліт із посуду без зайвих зусиль

Багато хто стикався з проблемою, коли всередині улюбленої чашки лишалися темно-коричневі плями після чаю, і з часом їх стає все важче відмити. Ми знаємо, як цьому зарадити.

Основна причина таких відкладень – це дубильні речовини, що знаходяться в чаї – таніни. На смак це трошки гіркі, терпкі хімічні речовини, які виникли в природі для захисту квітучих рослин від поїдання тваринами. Але чайному кущу не пощастило – люди насолоджуються його характерним смаком, який існує саме завдяки танінам.

Як же відмити коричневі сліди від чорного чаю з білосніжної поверхні кухлика? Рекомендуємо вам 3 народні методи, які вразять вас своєю дієвістю.

Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні

Cтоловий оцет

Один із найпростіших способів, яким можна позбутися чайного нальоту. Для цього просто налийте в чашку гарячої води, додайте столову ложку оцту (9%), ретельно перемішайте та залиште “відкисати” на ніч. Зранку ви прокинетеся, і просто помивши цю чашку, можете приступати до її використання – білосніжна внутрішня частина сяятиме, як нова. Але перед тим, як заварювати нову порцію чаю або кави, переконайтеся, що ви точно змили оцет.

Лимонний сік

Якщо у вас нема вдома оцту (або ви просто не хочете морочитись із відмиванням його запаху), можете скористатися лимонним соком. Алгоритм дій такий самий: додайте до гарячої води, перемішайте та лишіть “відкисати” на ніч. Навіть якщо ви зранку не змиєте весь лимонний сік, смак і аромат вашого горнятка чаю це точно не зіпсує.

Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні
Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні

Харчова сода

Гідрокарбонат натрію теж гідно бореться з чайними слідами на кухликах. Для цього натріть плями содою, лишіть відстоятися хвилини 3-5, додайте води та лишіть на кілька годин. А краще, як в минулих методах – на ніч. Після цього можете спокійно мити чашку і дивуватися тому, наскільки вона тепер чиста.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?