Соковита зелень до новорічного столу: як виростити зелену цибулю за тиждень на підвіконні – корисні поради

Зелена цибуля – цінне джерело корисних речовин і вітамінів. При великому бажанні її можна виростити самостійно в домашніх умовах. Пропонуємо до вашої уваги 2 способи, як це зробити.

Зелена цибуля — вітамінна зелень, яку можна виростити своїми руками в домашніх умовах. Зробити це можна за доволі короткий термін. Вже зараз, за 2 тижні до новорічних свят, можна подумати про те, аби висадити маленькі цибулинки задля вигонки зелені.

Вирощування зеленої цибулі в тирсі

Вирощування зеленої цибулі в тирсі
Вирощування зеленої цибулі в тирсі

Всього за один тиждень можна виростити зелену цибулю в тирсі. Використайте цей спосіб, якщо хочете мати на святковому новорічному столі соковиту зелень. Щоб реалізувати цей спосіб – вам знадобляться невеличкі цибулинки, тирса та міцні пакети.

Спочатку візьміть окрему каструлю і розпарте в ній жменьку тирси. Злийте лишню воду та залиште цю суміш охолоджуватись. Покладіть тирсу в міцний пакет шаром товщиною 3 см і трошечки втрамбуйте це все руками.

Складіть цибулинки в підготовлений пакет із вологою тирсою. Запустіть трохи повітря в середину пакета і закрийте його. Поставте пакети з цибулею і тирсою в світле і тепле приміщення. Дочекайтесь, коли цибуля пустить довгенькі зелені стріли.

Вирощуємо зелену цибулю на підвіконні

Вирощування зеленої цибулі на підвіконні в домашніх умовах
Вирощування зеленої цибулі на підвіконні в домашніх умовах

Для реалізації цього способу потрібен глибоченький контейнер, невеличкі цибулинки та паперові рушнички.

В контейнер треба налити трошечки води. Потім на дно треба застелити паперові рушники — вони вберуть в себе всю воду, залишивши її зовсім трошки.

Викладіть цибулини на паперові рушники кореневищами донизу. Далі поставте контейнер з цибульками на підвіконня, яке добре освічується сонечком. Під час пророщування важливо слідкувати за рівнем вологості.

Час від часу підливайте чисту воду кімнатної температури в контейнер з цибулинками.

Зовсім скоро, за тиждень чи два — у вас на столі з’явиться смачненька та вітамінна зелена цибулька.

Нові статті

Схожі статті

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.