Один факт, як перетворити залишки фруктів на унікальний і смачний чай: невелика хитрість від шеф-кухаря

Якщо ви хочете зекономити на трав'яному чаї в пакетиках і заодно використати куповані фрукти по максимуму – цей рецепт для вас. Як приготувати чай із фруктових обрізків – читайте далі у статті.

Дуже просто приготувати фруктовий чай з того, що завжди є під рукою – обрізків шкірок. Особливо в зимовий сезон, коли майже в кожній оселі є мандарини та апельсини. Їх шкірки переповнені ефірною олією та будуть ідеальними складовими смачного чаю. Тим паче, такий домашній чай матиме перевагу над покупним, адже ви на 100% впевнені у натуральності та безпечності його інгредієнтів.

Рецепт смачного чаю з фруктових обрізків від шеф-кухаря

Ви можете “гратися” зі складом – окрім фруктів додавати висушені, свіж чи заморожені ягоди, а також бутони безпечних квітів – цвітіння липи, троянди, ромашки, листя полуниці, винограду чи смородини (разом із плодами).

Як із фруктових обрізків зробити унікальний та смачний чай
Як із фруктових обрізків зробити унікальний та смачний чай

Нам знадобляться такі інгредієнти (розрахунок на 1 порцію):

  • сушені шкірки кількох фруктів (підійдуть яблука, апельсини, гранати, лимони);
  • чверть чайної ложки сушених трав або гілочка свіжих. Кулінари радять використовувати розмарин, чабрець, шавлію, лаванду, мелісу тощо;
  • 1 дрібка спецій за смаком – мелені гвоздика, кориця, ваніль, кардамон, мускатний горіх і т.д.

Всі складові варто просто засипати всі інгредієнти в чашку та заливають окропом, накривають та дають настоятися протягом 5 хвилин. Для більш насиченого смаку можете приготувати чай в сотейнику – поставте ароматну суміш на вогонь, доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини, і лише після цього зніміть з вогню й дайте настоятися під кришкою протягом 5 хвилин.

Незвичайний смак, який ви можете самостійно контролювати та збирати суміші, що будуть найбільш до вподоби та доволі низька ціна – те, що так приваблює в цьому чаї. Тим паче, подібні суміші ви можете додавати до звичайної заварки чорного чи зеленого чаю, і створювати свої імпровізовані суміші замість покупних.

Також мішечок красивого, зробленого власноруч чаю з апельсиновою цедрою, сушеними ягодами і спеціями будуть дуже зворушлимим подарунком для близької людини.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?