Один факт, як перетворити залишки фруктів на унікальний і смачний чай: невелика хитрість від шеф-кухаря

Якщо ви хочете зекономити на трав'яному чаї в пакетиках і заодно використати куповані фрукти по максимуму – цей рецепт для вас. Як приготувати чай із фруктових обрізків – читайте далі у статті.

Дуже просто приготувати фруктовий чай з того, що завжди є під рукою – обрізків шкірок. Особливо в зимовий сезон, коли майже в кожній оселі є мандарини та апельсини. Їх шкірки переповнені ефірною олією та будуть ідеальними складовими смачного чаю. Тим паче, такий домашній чай матиме перевагу над покупним, адже ви на 100% впевнені у натуральності та безпечності його інгредієнтів.

Рецепт смачного чаю з фруктових обрізків від шеф-кухаря

Ви можете “гратися” зі складом – окрім фруктів додавати висушені, свіж чи заморожені ягоди, а також бутони безпечних квітів – цвітіння липи, троянди, ромашки, листя полуниці, винограду чи смородини (разом із плодами).

Як із фруктових обрізків зробити унікальний та смачний чай
Як із фруктових обрізків зробити унікальний та смачний чай

Нам знадобляться такі інгредієнти (розрахунок на 1 порцію):

  • сушені шкірки кількох фруктів (підійдуть яблука, апельсини, гранати, лимони);
  • чверть чайної ложки сушених трав або гілочка свіжих. Кулінари радять використовувати розмарин, чабрець, шавлію, лаванду, мелісу тощо;
  • 1 дрібка спецій за смаком – мелені гвоздика, кориця, ваніль, кардамон, мускатний горіх і т.д.

Всі складові варто просто засипати всі інгредієнти в чашку та заливають окропом, накривають та дають настоятися протягом 5 хвилин. Для більш насиченого смаку можете приготувати чай в сотейнику – поставте ароматну суміш на вогонь, доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини, і лише після цього зніміть з вогню й дайте настоятися під кришкою протягом 5 хвилин.

Незвичайний смак, який ви можете самостійно контролювати та збирати суміші, що будуть найбільш до вподоби та доволі низька ціна – те, що так приваблює в цьому чаї. Тим паче, подібні суміші ви можете додавати до звичайної заварки чорного чи зеленого чаю, і створювати свої імпровізовані суміші замість покупних.

Також мішечок красивого, зробленого власноруч чаю з апельсиновою цедрою, сушеними ягодами і спеціями будуть дуже зворушлимим подарунком для близької людини.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?