Як правильно використовувати всі 4 сторони однієї тертки: корисні поради від досвідчених господинь

Кухонна тертка на перший погляд — дуже зручне і простеньке пристосування. Але далеко не кожна господиня знає, для чого використовувати ту чи іншу її сторону. Давайте розбиратися в цьому питанні.

Кухонна тертка — незамінний інструмент на кухні у кожної господині. Зараз їх продають в магазинах у великій кількості. Серед різноманіття терток обрати саме ту, що треба — вкрай важко. Навіть досвідчена домогосподарка може не знати, якими бувають тертки.
Втім, існує декілька корисних порад, які допоможуть використовувати це пристосування максимально ефективно. Якщо ви колись вже користувались терткою – то, імовірно, вам було цікаво: для чого призначені її різні грані. Відповідаємо – вони створені для зручного і швидкого подрібнення різноманітних продуктів харчування (наприклад, овочів).

В тертці з 4-ма гранями є отвори для приготування слайсів
В тертці з 4-ма гранями є отвори для приготування слайсів

 

Найчастіше в домогосподарстві використовують лише 2 з чотирьох сторін тертки. Грань із великими отворами підходить для подрібнення овочів та сиру. Сторона із дрібними отворами також використовується також для подрібнення овочів, але — до салатів. На дрібній тертці вони виходять більш охайнішими і апетитними.

Як правильно використовувати всі сторони тертки
Як правильно використовувати всі сторони тертки

А ось для чого призначені ще дві сторони тертки, в якій всього чотири грані. В одній з цих двох превалюють найдрібніші отвори. Дехто з господинь використовує цю грань задля того, аби подрібнити часник. Але насправді на ній варто натирати тверді продукти харчування (наприклад, спецію у вигляді мускатного горішка, корінь імбиру та корицю).

Четверта сторона тертки складається всього з двох, але дуже великих отворів, які розташовані горизонтально. Багато господинь їх просто не використовують, бо навіть не знають — для чого ці отвори призначені. Повідомляємо, що ця грань призначена для подрібнення овочів. За її допомоги можна зробити красиві овочеві слайди чи соломку. Такий формат подрібнення дозволяє створити смачні натуральні чіпси в домашніх умовах.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?