Як правильно використовувати всі 4 сторони однієї тертки: корисні поради від досвідчених господинь

Кухонна тертка на перший погляд — дуже зручне і простеньке пристосування. Але далеко не кожна господиня знає, для чого використовувати ту чи іншу її сторону. Давайте розбиратися в цьому питанні.

Кухонна тертка — незамінний інструмент на кухні у кожної господині. Зараз їх продають в магазинах у великій кількості. Серед різноманіття терток обрати саме ту, що треба — вкрай важко. Навіть досвідчена домогосподарка може не знати, якими бувають тертки.
Втім, існує декілька корисних порад, які допоможуть використовувати це пристосування максимально ефективно. Якщо ви колись вже користувались терткою – то, імовірно, вам було цікаво: для чого призначені її різні грані. Відповідаємо – вони створені для зручного і швидкого подрібнення різноманітних продуктів харчування (наприклад, овочів).

В тертці з 4-ма гранями є отвори для приготування слайсів
В тертці з 4-ма гранями є отвори для приготування слайсів

 

Найчастіше в домогосподарстві використовують лише 2 з чотирьох сторін тертки. Грань із великими отворами підходить для подрібнення овочів та сиру. Сторона із дрібними отворами також використовується також для подрібнення овочів, але — до салатів. На дрібній тертці вони виходять більш охайнішими і апетитними.

Як правильно використовувати всі сторони тертки
Як правильно використовувати всі сторони тертки

А ось для чого призначені ще дві сторони тертки, в якій всього чотири грані. В одній з цих двох превалюють найдрібніші отвори. Дехто з господинь використовує цю грань задля того, аби подрібнити часник. Але насправді на ній варто натирати тверді продукти харчування (наприклад, спецію у вигляді мускатного горішка, корінь імбиру та корицю).

Четверта сторона тертки складається всього з двох, але дуже великих отворів, які розташовані горизонтально. Багато господинь їх просто не використовують, бо навіть не знають — для чого ці отвори призначені. Повідомляємо, що ця грань призначена для подрібнення овочів. За її допомоги можна зробити красиві овочеві слайди чи соломку. Такий формат подрібнення дозволяє створити смачні натуральні чіпси в домашніх умовах.

Нові статті

Схожі статті

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.