“Сидіти” та ще 6 команд від господаря, які обов’язково повинен знати будь-який собака незалежно від породи

Кожна собака повинна бути розумною і знати хоча б декілька найголовніших команд. Які саме це команди і яким породам собак вони доступні — дізнайтесь із матеріалу від "Один Факт".

Дресирування — один із найнеобхідніших аспектів життя кожної собаки. Знати найбільш розповсюджені команди має кожен песик, незалежно від свого розміру та породи. Знання та відпрацювання тих чи інших команд забезпечить бездоганну поведінку домашнього улюбленця, а в екстрених випадках навіть зможе врятувати собаці життя.

ТОП-7 команд, які повинен знати кожен собака
ТОП-7 команд, які повинен знати кожен собака

Кінологи назвали 7 основних команд, котрі повинен знати кожен собака. “Один Факт” пропонує їх до вашої уваги.

До мене

Ця команда стане вашим помічником у реальному житті. За її допомогою можна контролювати переміщення своєї собаки. В разі необхідності володар завжди може покликати свого улюбленця до себе.

Якщо тварина навчена правильно — вона буде реагувати на цю команду навіть у тому випадку, якщо захоплена чимось іншим.

Сидіти

Команда “Сидіти” також буде дуже корисна у побуті. Вона дозволяє без особливих проблем помити собачці лапки, провести ветеринарний огляд і просто проїхатись із домашнім улюбленцем в громадському транспорті.

Цю команду можна застосовувати на прогулянці — наприклад, коли зустріли когось із знайомих та зупинились, щоб провести бесіду. Сюди ж можна віднести й команду “Лежати”.

Дай

Команда “Дай” допоможе власнику пухнастого улюбленця забрати у собачки будь-який предмет, який вона схопила до рота. Ця команда буде особливо корисною для собак, що належать до охоронних порід.

За цією командою собака має відпускати або віддавати господарю предмет, який вона тримає в пащі.

Бездоганне відпрацювання команди “Дай” допоможе забезпечити собаці високий рівень безпеки. Вона особливо важлива в умовах вулиці, коли в улюбленця є спокуса підібрати щось із землі.

Фу

Команда “Фу” — це дуже корисна та потрібна багатьом домашнім собакам. Головна її мета — убезпечити собаку від різноманітних ушкоджень, які її можуть чекати на вулиці.

Найчастіше саме ця команда зможе врятувати собаці життя, якщо він, наприклад, підібрав неякісну чи отруйну їжу на вулиці. Втім, кінологи не радять використовувати цю команду занадто часто, за будь-якої небажаної дії собаки.

Наприклад, якщо собака поводиться якось дивно (стрибає на диван або ж тягне пасок) — то на команду “Фу” він не зреагує, бо у відповідь на цей заклик він звик щось випльовувати із рота.

Поруч

За допомогою цієї команди ви зможете полегшити собі життя на прогулянці зі своїм пухнастиком. Собака, що відмінно знає цю команду — не буде тягнути пасок або ж тікати від господаря кудись далеко.

Після тривалих тренувань і гарного засвоєння цієї команди ваша собака навіть без паска буде йти поряд із господарем.

Місце

Команда “Місце” — нормативна в загальному курсі дресирування. Будь-який собака повинен мати в оселі своє місце і повинен про нього знати. Відповідна команда говорить песику про те, що він повинен піти на те місце, яке для нього приготоване. Також за допомогою команди “Місце” можна дати песику можливість зрозуміти, що він щось робить не так, як треба. Віддаючи її, ви ніби наказуєте свого вихованця за погану поведінку.

Не можна

Ця команда допомагає господареві контролювати поведінку свого пухнастого вихованця у будь-яких складних ситуаціях.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?