Стежте за чистотілом! Щойно з’явиться й почне зацвітати, зірвіть 4 кущі: відгонить усіх шкідників із клумби

Чистотіл можна використовувати не лише як дієвий лікарський засіб. Ця рослина здатна захистити й рослинність на клумбі від всіляких шкідників. Згодиться як для садових, так і кімнатних квітів.

Чистотіл рано з’являється на городі. Його треба використати з користю до того моменту, як з’являться перші квіточки. Щойно диво-рослина почне зацвітати, вирвіть 4 кущі разом із корінням.

Ретельно відмийте від залишків землі й подрібніть ножем. Працюйте у рукавичках, оскільки сік чистотілу здатен зафарбувати шкіру. Покладіть у відро й залийте по вінця водою.

Чистотіл допоможе позбутися шкідників на квітах

За пів години вода набуде коричневого відтінку. Тож настій можна використовувати. Поливайте такою водою рослини або обприскуйте. Після подібної обробки шкідники обходитимуть ваше обійстя стороною.

Засушений чистотіл

Щоб завжди мати природний засіб під рукою, обов’язково зробіть заготівлю цілющої трави. Під час цвітіння нарвіть чистотіл і засушіть. Робіть це в тіні. Коли помітите, що кущики прив’яли, подрібніть сировину. Залиште сушитися в такому вигляді. Коли чистотіл засушиться, складіть у паперовий пакет і зберігайте в сухому місці.

Сухою травою можна захищати цибулинні культури. Коли викопаєте бульби тюльпанів, крокусів, гладіолусів та інших квітів, залийте їх настоєм сухого чистотілу, витримавши пів години.

Чистотіл допоможе позбутися шкідників на квітах

Для приготування настою вам знадобиться 200 г сушеної сировини та 10 л води. Залийте чистотіл і залиште на 2 доби. Потім можете обробляти цибулини квітів. Коли витягнете з настою, дайте їм просохнути. Лише потім складайте на зберігання.

Коли надумаєте висаджувати цибульки, знову обробіть їх чистотілом. На цей раз кількість сировини збільште удвічі й тримайте посівний матеріал у розчині 2 години. Після цього можете висаджувати на клумбу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?