“Квітнутимуть, як шалені”: чим досвідчені квіткарі підживлюють троянди навесні – звичне вугілля плюс це

Королева квітів — троянда у будь-який період року потребує додаткового підживлення. Які добрива надати цій культурі, щоб вона здивувала пишним цвітінням — читайте про це в матеріалі від "Один Факт".

Красуня-троянда буде радувати вас протягом усього сезону рясним цвітінням, якщо її правильно підживити.

Із настання весни троянди в саду потребують певної кількості поживних речовин для повноцінного розвитку і формування пишних бутонів. Коричні речовини в землі щороку знижуються, тому їх нестачу варто компенсувати внесенням добрив.

Троянда буде квітнути пишно, якщо її правильно підживити
Троянда буде квітнути пишно, якщо її правильно підживити

Якщо троянди не будуть отримувати макроелементи і мікроелементи у достатній кількості — то вони не зможуть правильно розвиватись. Основні елементи, які необхідні цій квітці — це азот, калій і фосфор. Вони потрібні трояндам у великій кількості і регулярно. Такі добрива покращать якість цвітіння та про стимулюють ріст куща. Я

Якщо ж добрив не буде вистачати — квітки будуть слабкими і стануть часто хворіти. Також троянда потребує для повноцінного розвитку магнію, заліза і цинку.

Підживлення троянд навесні забезпечує відразу декілька можливостей:

  • здорові квітконоси троянд (саме за це відповідає фосфор);
  • підвищення імунітету рослини та стимуляція обігу вологи (за це відповідальний калій);
  • магній забезпечує найкраще формування квіткових бутонів;

На початку весни трояндам потрібен азот, який стимулює ріст листочків та пагонів, а також відповідає за формування бутонів та кущів.

Садові троянди зазвичай дуже гарно реагують на підживлення. Які органічні добрива найкраще для неї підійдуть – читайте нижче.

Зола або вугілля

Троянди навесні можна підживити золою або вугіллям
Троянди навесні можна підживити золою або вугіллям

Органічна зола для підживлення троянд залишається після горіння трави та іншої рослинності. Вона містить в собі багато калію та фосфору. Існує ще деревна зола, яку отримують від спалювання дров. Особливо цінними для троянд буде вугілля, отримане від спалювання березової деревини.

Використовувати золу та вугілля можна в якості добрива перед посадкою, а також – під час догляду за квітками. Навесні її вносять задля стимуляції росту пагонів та цвітіння троянд. Під кожний кущ закладають по 300 грамів деревної або ж органічної золи. Підживлення використовують кілька разів — до початку цвітіння троянд.

Кухонні відходи

Шкірка з бананів - найкраще добриво для кущів троянд
Шкірка з бананів – найкраще добриво для кущів троянд

Чимало садівників використовують кухонні відходи замість компостних добрив для підживлення троянд. Вони і корисними виходять, і особливих додаткових витрат не потребують. Наприклад, ті ж використані чайні пакетики є чудовим добривом для садових троянд. Шкаралупа від варених яєць містить в своєму складі магній та кальцій, які теж будуть корисними для повноцінного розвитку троянд. Шкірка з бананів підживить землю цукром, який позитивно впливають на розвиток троянд.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.