Гортензії та рододендрон будуть сильніші після зими, якщо ви виконаєте одне завдання прямо зараз

З настанням весни в квітникарів додається роботи. Наприклад, треба потурбуватись про підживлення рододендронів та гортензій. Як це правильно зробити — читайте в наступному матеріалі від "Один Факт".

Весна — час, коли просинаються всі рослини навколо. Саме в цей період квітникарям варто потурбуватись про те, щоб зміцнити рододендрони і гортензії, що ростуть на клумбі. Існує один перевірений спосіб це зробити і пов’язаний він із підживленням.

Щоб гортензії і рододендрони квітли пишно - треба їх посадити в кислу землю
Щоб гортензії і рододендрони квітли пишно – треба їх посадити в кислу землю

Оскільки гортензії та рододендрони з’явились в нашій країні всього декілька років тому — багато садоводів просто не розуміли, як за ними правильно доглядати. Під час посадки квітів вони допускали помилки, які в подальшому стали причиною поганого розвитку рослини.

Перше, що треба знати при підживленні рододендронів та гортензій — так це те, що вони добре почувають себе лише в слабокислих або ж кислих землях. Дехто з квітникарів називає ці рослини примхливими, але насправді таке ствердження не відповідає дійсності.

Селекція рододендронів та гортензій досягла такого рівня, що дозволила фахівця вивести квіти з холодостійкістю до -40 ºC. Ці квіточки добре ростуть лише на сонячних ділянках. Саджати гортензії краще, попередньо зволоживши кожен саджанець.

Коріння квіток після посадки повністю засипають землею, а потім — поливають. В той же час вічнозелений рододендрон почувається більш добре у напівзатінених місцях.

Навесні, коли земля ще волога після сходу зимового снігу — рододендрони і гортензії варто підживити. Для цього можна використати спеціальні добрива для рослин ацидофілів, які полюбляють рости в кислих землях.

Найкраще підживлення для рододендронів і гортензій, які ростуть у відкритому грунті — це 10-20 см гарної суміші з кислою реакцією.

Рододендрони та гортензії полюбляють часті поливи і вологу
Рододендрони та гортензії полюбляють часті поливи і вологу

Це може бути перегній з листя, садовий компост та кислий грунт в пакетах, призначений спеціально для вересових рослин. До компосту також можна додати пару горсточок повільно діючого гранульованого мінерального добрива. Ці квіти полюбляють, коли багато вологи. Тому їх варто регулярно поливати.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?