Запаху лінолеуму, клею чи прального порошку можна позбутися: поставте на вікно вазон із цією рослиною

Використання пластику та інших токсичних речовин – фарби, клею, лаку – призводять до забруднення повітря в оселі. Та є чудовий вихід – освіжити за допомогою кімнатних рослин. Які підходять краще?

Драцена

Довге зелене листя очистить кімнату від цигаркового диму та інших шкідливих випарів. Тільки ставити вазон слід на сонячній стороні. Ще й поливати доведеться доволі частенько.

Кімнатні рослини очищають повітря у квартирі

Гербера

Затятим курцям слід обов’язково поставити на підвіконня цю рослину. Бажано зробити це на кухні. Тож разом із сигаретним димом гербера всотає ще й трихлоретилен, який входить у склад багатьох пральних порошків.

Бамбукова пальма

Ця екзотична рослина врятує від випарів побутової хімії, бензолу та формальдегіду. Останній дуже шкідливий матеріал, що використовується під час виробництва клею для меблів.

Сансевієрія

Лінолеум та синтетика здатні довести до головного болю будь-якого члена родини. Натомість цього не станеться, якщо заведете подібну екзотику. Для підвищення імунітету – те, що треба.

Кімнатні рослини очищають повітря у квартирі

Хризантема

Чудовою борчинею з хімічними речовинами є ця осіння квітка. До того ж рослина здатна на заспокійливу та антисептичну дію.

Спатифілум

Якщо у кімнаті відчувається хімічний запах, ще й надміру сухе повітря, придбайте цю кімнатну рослину. Вона очистить довкілля, зволожить, ще й покращить сон домашніх.

Плющ звичайний

Вазон із цією рослиною можна поставити навіть у затінку. Цей невибагливий зелений друг чудово поглинає вуглекислий газ. Якщо зростатиме у ванній кімнаті чи санвузлі, очищуватиме повітря від фекальних мікрочастин. Ще листочки плюща здатні всмоктувати вологу, тож цвіль не з’явиться.

Кімнатні рослини очищають повітря у квартирі

Алое вера

Поливати часто цей сукулент не доведеться. Натомість м’ясисті листи всотають пари формальдегідів, бензолу та вуглекислого газу й щедро наситять повітря киснем.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?