Як пекти паски у паперових формах: обираю тільки цей спосіб приготування великодньої випічки – дуже зручно!

Випікання пасок до Великодня – такий само творчий процес, як і створення художньої картини. "Один Факт" зібрав найкращі поради, як користуватись паперовими формами для випікання пасок.

Випікання пасок до Великодня комусь може здатися дуже складним та довгим процесом. Для цього потрібні певні навички та знання. Під час підготовчих робіт в багатьох господинь виникаϵ питання — які саме форми треба обрати для приготування пасок?

Випікати паски можна у формах із різного матеріалу. Вони можуть бути силіконові, металеві, керамічні або ж паперові. Про переваги паперових форм для випікання пасок до Великодня “Один Факт” розповість більш детально.

Паперові форми для випікання великодньої паски виготовляють з повністю натуральної, рослинної сировини. Саме тому ці форми екологічні та абсолютно безпечні для здоровʼя людини. До того ж, випічка в них виходить смачною та не пригоряϵ.

Паперові форми для пасок економлять ваш час. Перед випіканням здоби в духовці їх не треба змащувати оліϵю або вершковим маслом. Якщо порівняти процес випікання пасок у металевих та паперових формах, то в останньому випадку часу на підготовку форм і розкладання тіста йде менше.

 

Паперові форми для пасок та їх переваги
Паперові форми для пасок та їх переваги

Паперові форми для пасок мити не треба. Вони одноразові. Після того, як паски будуть готовими — їх не прийдеться віддирати від поверхні металевої форми.
Ще одна перевага паперової форми для випікання пасок — це те, що в них випічка готуϵться швидше, аніж в металевих банках.

Папір, що використаний для створення таких форм — не промокаϵ і не пропускаϵ жир. Саме тому готові пасочки в паперовій формі можна поставити на скатертину, серветки чи просто на стіл.

Паперові форми для пасок забезпечують тривале зберігання Великодньої випічки. Паска в таких формах довго не буде черствіти, залишиться свіженькою та мʼякою.
Паперові форми заповнюють тістом на 1/3 висоти. Потім їх накривають чистим рушником та ставлять у тепле місце, щоб тісто добре підійшло.

Коли тісто підійметься і заповнить форму на 2/3 — майбутні паски можна ставити в духовку для запікання. Треба слідкувати за тим, щоб паперові форми не пригоряли. Тому температура в електричній духовці не повинна перевищувати 180°С.

Діставати готові паски із паперових форм краще після того, як вони повністю охолонуть. Втім, багато господинь взагалі не знімають паперову обгортку з паски доти, доки не почнуть її їсти.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.