Чому не пропікаються сирники: основні помилки кулінарів, про які слід знати кожній господині

Сирники на сніданок полюбляють їсти майже всі. От тільки іноді настрій псується з самого ранку, бо сирні вироби виходять всередині не пропеченими. Розберімося, як уникнути подібної прикрості.

Глевкими зсередини сирники можуть вийти з кількох причин. Досвідчені кулінари радять уникати типових помилок під час приготування сирного сніданку. Якщо прислухаєтеся до порад шеф-кухаря, більше ніколи не встрянете в подібну халепу.

Відтискайте сир

Головним інгредієнтом сирників є кисломолочний сир. Тому слід уважно подивитися на продукт, перед тим як додавати до нього решту компонентів. Якщо сир занадто вологий, то під час смаження сирники просто розваляться на пательні, й зібрати до купи їх уже не вдасться. Тому візьміть за правило з вологого сиру відтискати сироватку, а вже з сухої маси замішувати тісто на сирники.

Як правильно смажити сирники, щоб пропеклися всередині

Стежте за температурою

Уранці всі поспішають, тому господині можуть поставити пательню на вогонь і смажити сирники на найбільшій потужності. У такому разі вироби швидко підгоряють ззовні, натомість залишаються вогкими й несмачними в середині.

Як правильно смажити сирники, щоб пропеклися всередині

Тож візьміть за правило ставити сковорідку на сильний вогонь, розігріти в ній олію, а коли викладете сирники, то прикрутіть, щоб сирні вироби смажилися довше й гарно пропеклися зсередини.

Стежте за розміром

Занадто великі сирники ліпити не бажано. Вони гарантовано залишаться сируватими, а значить, мокрими в середині. Краще робити меншенькі й бути впевненими, що вони просмажаться наскрізь.

Як правильно смажити сирники, щоб пропеклися всередині

Якщо хочеться мати великі сирники, тоді скористайтеся не сковорідкою, а духовкою. І результат буде гарантовано.

Додавайте яйця

Без яєць навряд чи вдасться отримати бажаний результат. Орієнтуйтеся, щоб на кожні 300 г сиру припадало 1 яйце. Тоді ваші вироби на пательні триматимуть форму й не розпадуться під час смаження.

Нові статті

Схожі статті

Червоний клатч і чорна сукня: Ольга Сумська перевтілилась в рокову жінку, щоб сходити в казино без Борисюка

Славетна "Роксолана" Ольга Сумська змінила свій стиль заради нової ролі. Як виглядаϵ новий образ артистки вчорній сукні та з яскраво-червоним клатчем — подивіться в матеріалі від "Один Факт".

Навіть м’ясоїдам “зайде”: Злата Огнєвіч показала, як приготувати стейки з молодої капусти на корисний обід

Екс-учасниця романтичного шоу "Холостячка-2" Злата Огнϵвіч часто хвалиться у соцмережах кулінарними талантами. На цей раз красуня приготувала стейки з молодої капусти і розповіла детальний рецепт.

Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.