Коли потрібно солити холодець: помилку допускають навіть досвідчені господині – це погіршує смак страви

Холодець — одна з найсмачніших страв, яку господині готують на новорічні або різдвяні свята. Щоб він вийшов дійсно смачним — необхідно правильно його солити. Як саме — "Один Факт" розповість далі.

Приготування ідеального холодцю — справа не з простих. Ця страва виходить смачною, якщо дотримуватись певних правил та вчасно посолити бульйон.
Смак холодцю залежить від багатьох параметрів. І в тому числі від часу додавання солі. Досвідчені господині, які готують холодець вже не один рік — радять додавати в нього сіль та спеції вже після закипання.

Холодець краще солити після закипання
Холодець краще солити після закипання

Перед тим, як солити холодець та заправляти бульйон спеціями — необхідно зменшити вогонь під ϵмністю із ним до мінімуму. А ще – зняти пінку, що накопичилася зверху.
Сіль до холодцю додають відразу після закипання, разом із лавровим листом, чорним перцем горошком, часником, цибулею та морквою. Тільки після цього каструлю накривають зверху кришкою та варять приблизно 2 години.

Процес варіння холодцю досить тривалий і займаϵ декілька годин. Солити цю страву на початку варіння не варто, тому що під час довгого приготування бульйон маϵ властивість випаровуватися. І сіль, додана на початку — залишиться в каструлі, що зробить бульйон для холодцю занадто пересоленим.

Солити холодець треба за 1 годину до кінця приготування
Солити холодець треба за 1 годину до кінця приготування

Гарні господині добре знають, що воду у холодець додавати не можна, бо тоді бульйон вийде не концентрованим та просто не застигне після розливання по тарілкам.
Отже, виправити занадто солоний бульйон для холодцю буде неможливо.

Додавати сіль наприкінці варіння холодцю теж не можна. В такому випадку мʼясо в бульйоні просто не встигне увібрати в себе необхідну кількість солі і готовий холодець вийде недосоленим.

Досвідчені домогосподарки радять додавати сіль у бульйон для холодцю приблизно за 1-1.5 години до кінця варіння мʼяса. Цього часу цілком вистачить на те, аби мʼясо в каструлі добре просолилося.

В холодець варто додавати по 1.5 чайної ложки великої солі на кожні 2 літри води
В холодець варто додавати по 1.5 чайної ложки великої солі на кожні 2 літри води

Окрема порада стосуϵться кількості солі, яку додають у холодець. Професійні кухарі радять на кожні 2 літри бульйону та 1 кг мʼяса додавати приблизно 1.5 ложки чайної солі.
Сіль для холодцю зазвичай використовують велику, адже дрібна в тій же кількості здатна суттϵво пересолити бульйон до холодцю.

Нові статті

Схожі статті

Червоний клатч і чорна сукня: Ольга Сумська перевтілилась в рокову жінку, щоб сходити в казино без Борисюка

Славетна "Роксолана" Ольга Сумська змінила свій стиль заради нової ролі. Як виглядаϵ новий образ артистки вчорній сукні та з яскраво-червоним клатчем — подивіться в матеріалі від "Один Факт".

Навіть м’ясоїдам “зайде”: Злата Огнєвіч показала, як приготувати стейки з молодої капусти на корисний обід

Екс-учасниця романтичного шоу "Холостячка-2" Злата Огнϵвіч часто хвалиться у соцмережах кулінарними талантами. На цей раз красуня приготувала стейки з молодої капусти і розповіла детальний рецепт.

Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.