Ідеально впорається з будь-якою плямою домашній засіб із 3 компонентів: змішую дріжджі, соду й ще дещо

Якщо помітили на улюбленій кофтині пляму, то позбутися її можна без спеціальних засобів. Треба просто підсилити дію прального порошку деякими підручними компонентами.

Дріжджі

Універсальний засіб для виведення плям можна зробити в домашніх умовах, якщо змішати пральний порошок та дріжджі. Цій шаленій суміші під силу впоратися з найсильнішими забрудненнями.

Чим підсилити дію прального порошку

Робіть засіб в однакових пропорціях – по 1 ч.лож. Змішайте компоненти. Розподіліть пензликом на пляму. Залиште на 15 хвилин. За цей час забруднення розм’якне та його буде легко випрати. Тільки робити це доведеться в ручному режимі.

Сода

А якщо речі, наприклад, рушники треба відбілити, тоді скористайтеся пральним порошком із додаванням соди. Використовуйте отриманий засіб для замочування речей. Після чого можете їх прати як зазвичай.

Якщо зробити засобу більше, то зможете відчистити й брудні поверхні на кухні у місцях, де збирається жир та бруд. Нанесіть суміш губкою на забруднені місця. Залиште на пів години, після чого змийте з водою. Все сяятиме чистотою.

Сіль

Чим підсилити дію прального порошку

А якщо хочете отримати одяг зі свіжим запахом, додайте 5 ст.лож. солі. Можете не змішувати сіль із пральним порошком, а додати відразу в барабан до білизни. У цьому разі доведеться увімкнути додаткове полоскання, щоб позбутися кристалів. Натомість мийний засіб сіль прибере з речей ідеально.

Нашатирний спирт

Підсилити дію прального порошку здатен й аміак. Треба розвести 1 ст.лож. нашатирного спирту в 5 л води й розмішати. Цей засіб додавайте в барабан під час прання до порошку. Але небагато – 4 ст.лож.

Таким чином удасться відбілити білизну в процесі прання набагато краще. Під час ручного прання дійте таким же чином. І ваші речі стануть ідеально чистими та білосніжними.

Нові статті

Схожі статті

Червоний клатч і чорна сукня: Ольга Сумська перевтілилась в рокову жінку, щоб сходити в казино без Борисюка

Славетна "Роксолана" Ольга Сумська змінила свій стиль заради нової ролі. Як виглядаϵ новий образ артистки вчорній сукні та з яскраво-червоним клатчем — подивіться в матеріалі від "Один Факт".

Навіть м’ясоїдам “зайде”: Злата Огнєвіч показала, як приготувати стейки з молодої капусти на корисний обід

Екс-учасниця романтичного шоу "Холостячка-2" Злата Огнϵвіч часто хвалиться у соцмережах кулінарними талантами. На цей раз красуня приготувала стейки з молодої капусти і розповіла детальний рецепт.

Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.