За тиждень – Великдень: які рослини треба посадити на городі та в саду до початку свята (Список)

Квітень – ідеальний час для того, щоб зайнятись роботами на городі та в саду. Які з них треба встигнути зробити до Великодня 2024 року і які рослини посадити — розповідаϵ "Один Факт".

Великдень – велике релігійне свято, яке в Україні відзначають цього року 5 травня. До ціϵї дати залишився лише один тиждень і протягом нього варто попіклуватись про посадку деяких різновидів городніх культур.

Наприкінці квітня садівники радять висаджувати на ділянці кущі, щоб до осені вони прищилися та вкорінилися. Добре приймуться кущики малини, порічки, аґрусу та смородини. Саждати краще однолітні саджанці. Також подбайте про мульчування і полив.
До кінця квітня можна висіяти і горох. Добре будуть розвиватись і рости на ділянці патисони, кабачки і гарбузи. В останні дні квітня чи на початку травня можна висаджувати у відкритий ґрунт насіння моркви.

За тиждень до Великодня можна посіяти на грядках редис
За тиждень до Великодня можна посіяти на грядках редис

Перед Великоднем можете зайнятись підготовкою грядок та посадкою картоплі. Салат, редиска та зелень, посаджені в останній тиждень квітня 2024 року — виростуть пишними, соковитими і смачними. В ці дні варто пересадити розсаду у відкритий ґрунт.

Деякі городники радять висадити перед Великоднем томати. Якщо на вулиці встановилась тепла погода – то сіянці томатів можна вже не накривати плівкою.

Кущі малини також можна посадити на ділянці до Великодня
Кущі малини також можна посадити на ділянці до Великодня

За тиждень до Великодня можна сміливо висаджувати розсаду різних видів капусти (брюсельської, білоголової, цвітної та пекінської). Також квітникарі радять висаджувати хризантеми, півонії, іриси. Можна посіяти і однорічні квіти (ротики, чорнобривці).

До Великодня 2024 можна висадити розсаду цвітної капусти
До Великодня 2024 можна висадити розсаду цвітної капусти

Щоб посаджені та посіяні рослини добре розвивались – за ними потрібно правильно доглядати. Вони потребують регулярних поливів та внесення добрив. Люди в народі щиро вірять в те, що висаджені до Великодня 2024 року рослини — добре приживуться на присадибній ділянці та порадують щирими та багатими врожаями.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.