Три дієві способи, як прибрати кульбабу із двору та городу назавжди – так робили наші бабусі

Якщо у вас на городі багато кульбаб і ви мріϵте їх викорінити — наступні поради допоможуть це зробити швидко. Скористайтесь ними вже ціϵї весни і наступного року кульбаб на ділянці точно поменшаϵ.

Квітуча кульбаба являϵ собою цілу кулю з насіння, яке розноситься вітром по присадибній ділянці та вулицях. Насіння ціϵї весняної квітки доволі швидко поширюϵться навкруги і навіть здатні проростати крізь тріщини на доріжках у саду.

Кульбаби, якщо із ними вчасно не боротися – можуть ускладнювати ріст та розвиток культурних рослин на городі. Досвідчені дачники не радять залишати кульбаби на присадибній ділянці. Справа в тому, що ця яскрава сонячна квітка може виділяти у повітря хімічні та досить ядовиті речовини. Вони пригнічують ріст інших культур на ділянці.

На щастя, в народі існуϵ багато способів, як прибрати кульбабки з городу. “Один факт” розповість про найбільш популярні із них.

Оцет столовий

Столовий оцет — ще один перевірений засіб для ефективної боротьби із кульбабами. Також можна використовувати висококонцентрований оцет.

Використовувати цей засіб потрібно обережно, особливо якщо кульбаби ростуть поряд із іншими квітами на клумбі.

Картонна коробка

Картонна коробка прибере усі кульбаби з городу
Картонна коробка прибере усі кульбаби з городу

Найбільш доступний та діϵвий спосіб боротьби із кульбабами на присадибній ділянці — це звичайнісінька картонна коробка. Дачники розміщують її беспосередньо на бурʼянах, попередньо розклавши коробку. Зверху на картон насипають деревну стружку. Під таким гнітом кульбаби та інші бурʼяни швидко пропадають.

Оцтова кислота

Оцтова кислота маϵ високу концентрацію на рівні 20-30%. Завдяки цьому фактору вона діϵ, як природний гербіцид і тому демонструϵ високу ефективність у боротьбі із кульбабами на присадибній ділянці.

Оцтова кислота допоможе позбавитись від кульбаб на присадибній ділянці
Оцтова кислота допоможе позбавитись від кульбаб на присадибній ділянці

Також деякі городники користуються способом боротьби із кульбабами за допомогою викопування лопатою разом із корінням. Це на 100% убезпечуϵ оброблену ділянку городу від повторної появи кульбаб і бурʼянів.

Оцтова кислота впливаϵ тільки на ті ділянки кульбаби, з якими контактуϵ безпосередньо. Вона руйнуϵ живі клітини квітки і викликаϵ швидке всихання кульбаб на городі. Зрештою дія оцтової кислоти призводить до того, що усі кульбаби зникають із городу.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: уникайте імпульсивних покупок

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: спробуйте правильно керувати своїми фінансами та обдумувати кожну вашу покупку.

Розповідав гуморески, був актором: історія життя Анатолія Дяченка, сумну долю якого повторив Кузьма Скрябін

Анатолій Дяченко — майстер анекдотів, учасник гумористичного шоу "Золотий гусак" та чарівний товстун із вусами. Він рано пішов з життя, а його сумну долю через 10 років повторив і Кузьма Скрябін.

Гороскоп на 19 травня 2024 року для знаків Зодіаку Близнюки, Овен, Лев: проявіть свою впевненість

Гороскоп на 19 травня 2024 року для знаків Зодіаку Близнюки, Овен, Лев: астрологи пророкують для кожного активний та продуктивний день у неділю.

День вишиванки не без модних конфузів: Могилевська, Полякова, Решетніки одяглись майже один в один (ФОТО)

День вишиванки в Україні пройшов не без модних співпадінь. Наталія Могилевська, Оля Полякова і родина Решетників одяглись майже в однакові вбрання. "Один Факт" пропонуϵ оцінити зіркові вишиванки.