Існує безліч методів, але не всі дієві: як позбутись кротів з вашого городу раз і назавжди — лайфхак

Городники поділились дієвим способом, який допоможе вам отримати чистий город без кротів: що потрібно зробити? Ви будете в захваті від швидкого результату.

Вигнати кротів з вашого городу або саду є досить складною задачею, проте існує кілька ефективних методів, які допоможуть вам в цьому. Одним з таких методів є використання рослин, які виділяють запахи, неприємні для кротів. Бобові, часник, чорнобривці та нарциси – це лише декілька з рослин, які можуть стати вашими союзниками у цій боротьбі. Висадіть їх на ділянці та по периметру городу, і ви зможете відчути позитивні результати, виганяючи гризунів з вашого простору.

Городники поділились ефективним способом, як позбутись кротів з городу
Городники поділились ефективним способом, як позбутись кротів з городу

Також існують спеціальні біопрепарати у вигляді кульок чи гранул, які також виділяють запахи, неприємні для кротів. Ці засоби можна придбати та прикопати по всій території саду та городу в землю на вказаній виробником відстані, щоб максимально ефективно використовувати їх проти наземних гостей.

Не менш ефективним способом є розкидання по ділянці речей, які мають різкий запах. Проте важливо пам’ятати, що деякі з цих речей можуть бути шкідливими для рослин або навколишнього середовища. Наприклад, використання нафтопродуктів може призвести до отруєння, тому їх рекомендується використовувати лише в саду, де не ростуть плодово-ягідні культури.

Городники поділились ефективним способом, як позбутись кротів з городу
Городники поділились ефективним способом, як позбутись кротів з городу

Якщо ви маєте домашню кішку, яка виходить гуляти на вулицю, вам може бути цікаво знати, що на вашій ділянці, швидше за все, не буде кротів. Це через те, що ці гризуни не терплять запаху котячих фекалій. Однак, якщо ви все ж хочете змусити кротів покинути ваш сад, існує старий перевірений метод – затоплення їх нірок водою.

Варто зауважити, що цей процес може зайняти багато часу і зусиль. Вам знадобиться не менше 100 літрів води. Краще за все лити рідину послідовно в різні кротячі нірки, щоб забезпечити максимально некомфортні умови для гризунів і змусити їх покинути вашу ділянку.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?