Використовує їх замість гойдалок: що робити, якщо ваш кіт любить лазити по шторах – секрети від шкоди

Домашні коти люблять гойдатись на фіранках. Вони підіймаються на них до самого верху і качаються, немов на гойдалках. Через таку поведінку зовнішній вигляд фіранок псується. Як цьому завадити?

Фіранки — довгі занавіски на вікна, на яких дуже полюбляють гойдатись домашні пухнастики. Котики використовують тканинні завіси для того, щоб розважитись – поки господарів немає поряд або ж вони настільки зайняті, що не мають змоги погратись зі своїм улюбленцем.

Що робити, якщо коти своїми гострими кігтиками псують тканину фіранок? На цей випадок існує декілька цінних порад від ветеринарів та досвідчених господарів.

Обирайте короткі фіранки

Усіх домашніх пухнастиків приваблюють фіранки, які знаходяться майже на рівні підлоги. Пухнастик точно зверне увагу на занавіску, яка буде рухатись від легкого вітерця. Він хапає її двома лапами та починає роздирати кігтями.

Короткі фіранки котам не цікаві
Короткі фіранки котам не цікаві

Якщо фіранка буде короткою і закриватиме лише саме вікно – кіт до неї з підлоги не дістане. Втім, якщо він полюбляє сидіти на вікні, то навіть коротка довжина фіранку від котячих кігтів не врятує.

Відкрийте пухнастику доступ до вікна

Споглядання життя за віконцем – одне з найулюбленіших занять усіх котів. Улюблене вікно є в кожного домашнього улюбленця, тому їм слід відкрити доступ до нього. Тоді пухнастик не буде нудьгувати та псувати занавіски із тканини.

Використовуйте застібки з гачками

Застібки для штор допоможуть утримувати важкі портьєри. На день занавіски можна згортати – і тоді кіт їх не буде дряпати від нудьги, допоки господарі на роботі.

Обирайте фіранки з більш важких тканин

Занавіски з тяжких тканин не будуть представляти для кота практичної цінності. Адже їм більше до вподоби вироби з легких тканин, що тремтять від найменшого дмухання вітерцю.

Катання на фіранках не слід заохочувати

Не слід заохочувати катання котика на фіранках
Не слід заохочувати катання котика на фіранках

Щоб кошеня не брало звичку качатися на фіранках у доросле життя – його слід відважувати від цієї звички змалечку. Гру пухнастого улюбленця біля штор взагалі не варто заохочувати.

Використовуйте замість штор – жалюзі

Замість фіранок можна закрити вікна жалюзі. Імовірність того, що котик на них вилізе – мінімальна. Взагалі-то котики байдуже відносяться до жалюзі – на відміну від легких фіранок.

Запропонуйте кошеняті альтернативу

Коти полюбляють лазити по фіранках угору не тільки заради розваги. Таким чином вони хочуть привернути увагу господарів до своєї персони. А ще – споглядати зверху навколишнє середовище. Тому замість фіранок коту можна запропонувати альтернативу. Наприклад, облаштувати вдома наглядовий пост на високій підвісній поличці. Це місце стане улюбленим для пухнастика, а фіранки залишаться цілими та неушкодженими.

Нові статті

Схожі статті

“Витрачає гроші Павліка”: 30-річна Катя Репяхова зізналась, де бере гроші на свої потреби – “Я все сама”

Катерині Репяховій часто дорікають, що її забезпечує чоловік Віктор Павлік, незважаючи на те, що дівчина має свій блог і магазин, де добре заробляє - чи дійсно це так?

“Я тепер знаю – підбріхує”: 49-річна Ірма Вітовська повідомила таємницю, яку приховував її син-підліток

Ірма Вітовська розсекретила таємницю сина, про яку дізналася випадково. Чим живе 13-річний хлопець та якою мовою розмовляє поза межами батьківського будинку? "Один Факт" розповість більше деталей.

“Це триває 6 років”: Олена Кравець розповіла про неприємну хворобу, яку вона не може побороти – який діагноз

Гумористка Оленка Кравець нещодавно зізналась, що має певні проблемі зі здоров'ям, які з нею протягом тривалого періоду - який діагноз поставили акторці?

“Це була одна тусовка”: відома ведуча зізналась, як жила з Вакарчуком під одним дахом – не Ляля і Женя

Відома ведуча Соня Сотник розкрила всю правду та розповіла, як жила зі Святославом Вакарчуком в одній квартирі - за яких умов так сталося? Подробиці.