Євген Клопотенко порадив, як зготувати бананово-фінікові цукерки: мало того, що смачно, так ще й корисно

Магазинні цукерки, звісно, смачні, але дуже солодкі. Щоб смаколики стали корисними, слід зробити їх власноруч. І відомий кухар Євген Клопотенко вже потурбувався про рецепт солодощів. Готувати будемо з застосуванням корисних продуктів – бананів й фініків.

Великою перевагою наших цукерок буде те, що вони вже самі по собі солодкі, а ще містять чимало корисних для маленьких організмів речовин. Дорослим же допоможуть очистити судини і підтримати роботу серця. Людям, схильним до зайвих кілограмів, ця страва теж показана, адже не сприяє набору ваги.

Бананово-фінікові цукерки

Як бачимо, домашні цукерки можуть бути не лише смачними, але й корисними.
Вам знадобиться:

  • 1 банан;
  • 5 фініків;
  • 150 г пісочного печива;
  • 100 г арахісу;
  • 1 ст.лож. вершкового масла;
  • 1 ст.лож. меду.


Весь набір перелічених продуктів закладіть у блендер і збивайте, доки не отримаєте однорідну масу. Сформуйте кульки однакового розміру. Заготовки для цукерок готові.
Глазур:

  • 2 плитки чорного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,25 скл. молока.


Спочатку розтопіть шоколад на водяній бані, потім вмішайте масло і залийте молоком. Кульки нанизуйте на виделку і вмочайте у розтоплену масу, дайте глазурі стекти й викладайте на пергамент, розстелений на дошці, так, щоб не торкалися одна одної.

Мисочку, в яку залили воду для розтоплення шоколаду, слід постійно тримати на слабкому вогні. Щойно знімете з вогню, шоколад відразу ж затвердіє.

Дошку з цукерками поставте в холодильник. За пів години можете діставати й ласувати всією родиною.

Мармеладові цукерки

За подібною схемою можна зробити власний мармелад у шоколаді. Тільки якщо мармелад обсипаний цукром, бажано його попередньо зрізати, бо буде надміру солодко, і цукерки вийдуть не гладенької форми.
Далі все за планом – розтоплюєте шоколад з маслом і молоком і вмочаєте кожну мармеладинку, викладаючи окремо одну від одної для застигання.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: уникайте імпульсивних покупок

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: спробуйте правильно керувати своїми фінансами та обдумувати кожну вашу покупку.

Розповідав гуморески, був актором: історія життя Анатолія Дяченка, сумну долю якого повторив Кузьма Скрябін

Анатолій Дяченко — майстер анекдотів, учасник гумористичного шоу "Золотий гусак" та чарівний товстун із вусами. Він рано пішов з життя, а його сумну долю через 10 років повторив і Кузьма Скрябін.

Гороскоп на 19 травня 2024 року для знаків Зодіаку Близнюки, Овен, Лев: проявіть свою впевненість

Гороскоп на 19 травня 2024 року для знаків Зодіаку Близнюки, Овен, Лев: астрологи пророкують для кожного активний та продуктивний день у неділю.

День вишиванки не без модних конфузів: Могилевська, Полякова, Решетніки одяглись майже один в один (ФОТО)

День вишиванки в Україні пройшов не без модних співпадінь. Наталія Могилевська, Оля Полякова і родина Решетників одяглись майже в однакові вбрання. "Один Факт" пропонуϵ оцінити зіркові вишиванки.