Рецепт салату з пекінської капусти, що пасує до святкового столу і на кожен день теж підійде

Салат з пекінської капусти з шинкою і сухарями — простий в приготуванні і дуже смачний. Спробуйте його один раз і будете потім змітати з полиць всю пекінську капусту, аби поласувати ним знов і знов.

Салат – одна із самих простих в приготуванні страв. Нарізати їх та заправити улюбленим соусом зможе навіть початківець. Зараз існує чимало рецептів салатів, і серед них особливе місце займають вітамінні страви з пекінської капусти.

Пекінська капуста для приготування вітамінного салату
Пекінська капуста для приготування вітамінного салату

Пекінка — це універсальний зимовий овоч, з якого можна приготувати неймовірно смачний і корисний салат. Вона ідеально поєднується з будь-якими овочами, прекрасно смакує з сиром, шинкою, сметаною і зеленню. До неї можна додавати морепродукти, ковбасу, яйця чи курку.
Пекінська капуста — джерело вітаміну С, який має великі антиоксидантні властивості. Всього 100 грамів цього продукту містить в собі близько 45% від денної норми цього продукту. Завдяки вживанню пекінської капусти покращується засвоєння заліза в організмі, підвищується імунітет. А ще пекінська капуста сприяє активній ремінералізації кісток та стимулює виробництво лейкоцитів в крові.

Наступний рецепт салату з пекінської капусти містить в собі хрусткі сухарики і шинку, які в поєднанні зі свіжою пекінською капусткою складають неймовірно смачний салат для повсякденного вживання або святкового столу. Додайте цей рецепт до своєї кулінарної скарбнички. Салат з пекінської капусти можна зробити частиною новорічного меню, або ж приготувати його на вечерю.Інгредієнти для приготування салату з пекінської капусти:

  • шинка;
  • пекінська капуста;
  • часник;
  • сир;
  • майонез;
  • томати;
  • сухарики.

Покроковий рецепт приготування пекінської капусти.

  1. Помийте пекінську капусту і томати. Наріжте овочі смужками.
  2. Шинку теж наріжте смужками.
  3. Почистіть часник і натріть на тертці.
  4. Поєднайте всі інгредієнти, зверху присипте їх хрумкими сухариками і ретельно перемішайте.
Складові для приготування салату: часник та майонез
Складові для приготування салату: часник та майонез

Подавайте готову страву до столу разом із сметаною, майонезним соусом або ж просто приправивши салат соняшниковою або оливковою олією. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?