Один факт, як приготувати густий та наваристий бограч на плиті – простий рецепт легендарного м’ясного супу

Кожен, хто хоч раз був на Прикарпатті чи Закарпатті та куштував бограч знає, що цей суп наситить кожного. Ми знаємо, як приготувати його в домашніх умовах, та поділимося рецептом із вами.

Як правило, у традиційному рецепті бограча використовують п’ять видів м’яса. Ми використовували сало та яловичину, але список можна розширити, додавши свинину, курку або копчені реберця.

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 кілограм яловичини;
  • 80 грамів сала (або грудинки);
  • 2 цибулини (білої ріпчастої);
  • 1 кілограм картоплі;
  • 2 помідори;
  • 2 солодких перці;
  • 15 грамів меленої практики;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морквина;
  • Сіль, мелений чорний перець, мелений кмин – за смаком;
  • 2 літри води.
Рецепт наваристого бограча на плиті – не гірший за той, що з казанку
Рецепт наваристого бограча на плиті – не гірший за той, що з казанку

Спосіб приготування:

Для цієї страви використовуйте сковорідку з високими стінками. Поставте її розігріватися, поки дрібно нарізаєте сало. Підсмажте його до виділення жиру. Тим часом ретельно вимиту та очищену цибулю дрібно нашаткуйте, підсмажте на салі до золотистого кольору.

Додайте сушену паприку та ретельно перемішайте. Яловичину наріжте великим кубиком – зі стороною приблизно по 2 см, – та теж додайте до сковорідки. Картоплю, моркву, посмідори та перці ретельно вимийте, очистіть та наріжте кубиками. Часник дрібно нашаткуйте або пропустіть через витискач.

Коли м’ясо трошки підрум’яниться, додайте до нього картоплю, моркву, часник та сушений кмин. Влийте до сковороди трохи води та зменшіть вогонь, щоб майбутній бограч протушкувався. Додайте помідори та перець, а також приправте страву сіллю та перцем.

Додайте до сковорідки залишок води та доведіть майбутній бограч до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте ще протягом 20 хвилин, а потім дати настоятися ще протягом хвилин 10. Після цього можна розливати суп та пригощати рідних або гостей. Всіх точно здивує його насичений смак, і мало хто здогадається, що цей бограч готувався в звичайній сковорідці та на плиті.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.