Один факт, як приготувати десерт “Три шоколади” в склянках: гості в захваті від цієї мусової насолоди

Мусовий десерт "Три шоколади" є доволі популярним, проте чи готували ви його в індивідуальних склянках? Цим ви точно здивуєте гостей на святковому столі. Покроковий рецепт далі у статті.

Для приготування нам знадобляться (в розрахунку на один шар десерту):

  • 4 грами желатину в порошку;
  • 24 мілілітри води для замочування;
  • 100 грамів шоколаду;
  • 50 мілілітрів молока;
  • 100 грамів вершків 30% жирності;
  • 100 грамів домашнього сиру (9% жирності, попередньо перебитий блендером до однорідності);
  • 50 грамів цукру.

Спосіб приготування:

За півгодини до початку основних приготувань варто замочити желатин і дати йому набухнути. Після цього можна починати: в сотейник з товстим дном насипте цукор, додайте молоко та ставте на малий вогонь. Похитуючи посудину з боку на бік, перемішуйте суміш до розчинення цукру.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Коли рідина майже закипить, знімайте її з плити та додавайте в миску до подрібненого шоколаду. Дайте йому нагрітися декілька хвилин, а потім починайте збивати вінчиком до однорідності.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

До розтопленого шоколаду з молоком додавайте вливайте розтоплений на водяній бані желатин тоненькою цівочкою, постійно помішуючи. Розмішуйте масу до однорідності.

Кисломолочний сир покладіть до великої мірної склянки або кухля, і долийте до нього шоколадно-желатинову суміш. Подрібніть це все занурювальним блендером до однорідності.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

В іншій посудині відважте холодні вершки. Вони мають як мінімум ніч простояти в холодильнику перед збиванням! Починайте збивати вершки міксером на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи потужність до максимальної. Треба досягнути консистенції легких піків.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

До вершків додайте шоколадну масу та перемішайте на найменших обертах. Готовий мус розлийте по стаканчиках – найзручніше це робити за допомогою кондитерського пакету, постукуючи склянкою, щоб кожен шар десерту ліг рівномірно та красиво.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Поставте перший шар мусу до холодильника мінімум на півгодини, і в цей час готуйте інший зі світлішим шоколадом – таким “конвеєром” ви приготуєте тришаровий десерт. Перед подачею обов’язково дайте йому охолонути хоча б годину.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.