Без випічки, желатину та яєць готую десерт “Зимові шапки”: роблю відразу дві порції, бо однієї не вистачає

Готувати цей десерт можна навіть перед зарплатою, оскільки практично всі компоненти доступні й недорогі. Інгредієнти завжди знайдуться в холодильнику. Докупати нічого не потрібно.

Вам знадобиться:

  • 500 мл молока;
  • 80 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 20 г борошна;
  • 35 г кукурудзяного крохмалю;
  • 20 г вершкового масла;
  • 100 г фундука;
  • 20 г молочного шоколаду;
  • 50 г кокосової стружки.
Десерт Зимові шапки з доступних продуктів

Молоко перелийте в сотейник, додайте цукор – білий та ванільний. Перемішайте вінчиком, щоб цукор розчинився. Всипте борошно і крохмаль. Ще раз ретельно змішайте інгредієнти.

Поставте на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, доведіть молочну суміш до кипіння. Коли з’являться перші пухирці, витримайте на плиті ще 30 секунд і зніміть каструлю. Додайте вершкове масло і перемішуйте, допоки воно не розтане.

Десерт Зимові шапки з доступних продуктів

Перелийте у склянки діаметром 8 см. Має вийти 3 склянки. Змащувати їх нічим не потрібно. Десерт дуже легко відділиться від скла. Розливайте масу дуже швидко. Склянки наповнюйте десь на половину. Відправте до холодильника на 1 годину.

Десерт Зимові шапки з доступних продуктів

Дістаньте склянки, струсніть легенько в руках, і зимові шапочки легко відстануть від скла. Перекладіть їх горілиць на блюдця. Фундук обсмажте й подрібніть. Обкачайте кожну шапочку в горішках по боках. Можете замінити на будь-які інші горішки, які є вдома.

Десерт Зимові шапки з доступних продуктів

Шоколад поламайте на невеликі шматочки й розтопіть у мікрохвильовій печі. Полийте верх шапочок – це начебто шкіряна вставка. Зверху присипте “снігом” – кокосовою стружкою. Десерт “Зимові шапки” готовий. Коли опануєте рецепт, зможете додавати від себе різноманітні ідеї прикрашання.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?